Több tiszteletet Dárdai Pálnak!

A pénzember, Lars Windhorst megfenyegette a Hertha magyar edzőjét, kétségbe vonva az elköteleződését is.

2021. 09. 11. 12:23
DÁRDAI Pál
Edzői karrierje egyik legnehezebb időszakát éli a korábbi magyar kapitány Fotó: MTI/EPA/Daniel Kopatsch
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Borzassztóan kezdte az idényt a Dárdai Pál-vezette Hertha, amely három vereségével az egyetlen pont nélkül álló csapat a Bundesligában, ráadásul a tíz bekapott gólja is a legtöbb a mezőnyben. A válogatott meccsek miatti szünet előtt, a Bayern München elleni 5-0-s fiaskó után a magyar edző kifakadt:

A Hertha valószínűleg régóta keres egy nagy edzőt. Pál kicsi edző, kedves edző, aki kisegít, ameddig kell. Ha ideérkezik egy nagy edző, akkor Pál rögtön visszatér az U16-os csapathoz, és csinálja tovább azt, amit korábban. Nem ragaszkodom a kispadhoz, csak kisegítek.

Erre reagált most felháborodottan Lars Windhorst, a Hertha nagybefektetője: – Ilyesmi egyszerűen nem történhet meg. A játékosok helyében azt is gondolhatnám, hogy az edzőt nem érdekli semmi. Világos, hogy ez így nem mehet tovább!

Kemény szavak, érthetetlen időzítés.

A Bayern elleni meccs óta eltelt két hét, ami alatt Windhorst úr kényelmesen megfogalmazhatta volna éles kritikáját az edzőről, de a vele készült Süddeutsche Zeitung-interjú épp ma reggel jelent meg, egy nappal azelőtt, hogy a Hertha az újonc Bochum otthonában fordíthatna a sorsán. Már ha ez a cél, nem pedig Dárdai félreállítása.

Nehéz másra gondolni, miután a klub legnagyobb befektetője egy ilyen fontos meccs előtt azt állítja, hogy az edzőt nem is érdekli semmi. A baj csak az, hogy Windhorst úr a jelek szerint nem ismeri túl jól Dárdai Pált, máskülönben tudná, hogy ez a kifakadás épp azért történhetett meg, mert túlontúl is a szívére veszi a csapat helyzetét.

Windhorst úr ezt persze honnan is tudhatná? Hol volt ő 1997-ben, amikor a Herthához került? Windhorst úr csak 2019-ben csatlakozott a klubhoz, amikor 224 millió euróért megvette a részvények ötven százalékát.

Akkor még Dárdai Pál volt a vezetőedző, aztán arra hivatkozva, hogy megfáradt, leváltották. Csak emlékeztetőül, akkor a Hertha a 11. helyen zárt a Bundesligában, és nem voltak kiesési gondjai, ahogy az előtte lévő három idényben sem, amelyeket Dárdaival csinált végig az együttes.

Aztán Windhorst úr érkezésével pénz állt a házhoz, a cikk szerint 375 millió euró, de az eredmények szemernyit sem javultak, ezért idén januárban vissza kellett hívni Dárdait, hogy mentse meg a csapatot kieséstől. 

Megmentette.

Most pedig a Németország Bill Gatesének nevezett számítógépguru üzletember a sajtóban támadja hátba a magyar klublegendát. A jelek szerint Windhorst úr szemében Dárdai Pál valóban kicsi edző.

Csak azt felejti el, hogy nehéz lesz megtalálni azt, aki Berlinben nagyobbra nőhet nála.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.