Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Marco Rossi: A félelem a legnagyobb ellenfelünk

Holnap az Európa-bajnoki ezüstérmes Anglia ellen lép pályára a magyar labdarúgó-válogatott világbajnoki selejtezőn, és Marco Rossi szövetségi kapitány szerint nehezebb ellenféllel néznek szembe a játékosai, mint az Eb csoportkörében.

Magyar Nemzet
2021. 09. 01. 16:35
Ha rajta múlik, hosszú távon nálunk marad Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Sosem könnyű megjósolni, milyen fordulatokat tartogat a mérkőzés, igykeztünk a legjobb tudásunk szerint felkészülni – fogalmazott a magyar válogatott mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján. – Sorozatban játszunk a papíron erősebb ellenfelekkel, de a csapatom már bizonyította, hogy megvan a karaktere és képes félelem nélkül játszani. Taktikailag összeszedettnek kell lennünk, de az a legfontosabb, hogy ne engedjünk teret a félelemnek, mert az a legnagyobb ellenfelünk.

Rossi szerint a szurkolók is elsősorban azt várják el a csapattól, hogy bátran, félelem nélkül nézzen szembe az ellenféllel. Az eredmény vonatkozásában nem is tűzött ki célt, inkább azt mondta, hogy a hozzáállással és a teljesítménnyel szeretne elégedett lenni.

– Az Eb eredményei alapján az angol válogaott a német, a portugál és a francia csapatnál is erősebb – jelentette ki Rossi. – Döntősek voltak, egyetlen lépsre voltak a győzelemtől, csak tizenegyesekkel veszítettek az olaszok ellen egy kiegyensúlyozott meccsen. Kereshetünk gyenge pontot, de az angol válogatott gyakorlatilag bármilyen játékhelyzetben tud érvényesülni.

Az Eb-hez képest két fontos változás biztosan lesz a magyar válogatottban, hiszen a középpálya kulcsfigurája, eltiltás miatt nem játszhat, ugyanakkor a nyáron sérült visszatérhet.

– Nagy Ádám Anglia ellen nem lehet a pályán, de úgy hiszem, megvan erre a megoldásom, aztán nyilván a mérkőzés igazolja majd az elgondolásom helyességét. Szoboszlai Dominikkal nagy mértékben nő a  minőség a pályán, különösen a pálya utolsó harmadában, a befejezéseknél számítok arra, hogy sokat emel a színvonalon. Kívánom, hogy ezt megmutathassa, de ehhez helyzetbe kell hoznunk őt.

Rossi a keret összetételére is kitért, amelyben az általa nemrég formán kívülinek nevezett Cseri Tamás utólag meghívót kapott, ugyanakkor az NB I-es idényt gólokkal és gólpasszokkal kezdő nem. – Törekszem arra, hogy a legjobb formában lévő játékokat hívjam be, de azok közül, akiket nemzetközi szintű futballistának tekintek.

A sajtótájékoztatón a DAC középpályása, is megszólalt: – A válogatotthoz mindig jó hazajönni. Megbeszéltük az Eb-n történteket, ami remélhetőleg csak a kezdet volt, és tudjuk folytatni a jó szereplést. Anglia ellen is győzni szeretnénk, de a földön kell maradnunk, nem szabad elszállni az Eb-n nyújtott teljesítmény miatt. Alázattal kell készülnünk, és reménykedni a legjobb eredményben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.