"Mbappé a főnök, Messinek és Neymarnak is ki kell szolgálni őt"

A Paris Saint-Germain–Manchester City találkozó a labdarúgó Bajnokok Ligájának kedd esti slágermérkőzése. A párizsiaknál továbbra is dúl a hatalmi harc, amiről a klub korábbi játékosa, Nicolas Anelka keresetlen őszinteséggel beszélt.

Magyar Nemzet
2021. 09. 28. 12:14
psg
Kylian Mbappé Fotó: YOAN VALAT Forrás: MTI_EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Hiába nyert meg nyolcból nyolc mérkőzést a francia bajnokságban és vezeti nagy fölénnyel a tabellát, több fronton is feszültség terheli a jelen pillanatban talán az első számú európai sztárcsapatot, a Paris Saint-Germaint, amelynek így nehéz dolga lesz ma este a Manchester City ellen, a BL slágermeccsén.

  • A Bajnokok Ligája első fordulójában gyenge játékkal csupán 1-1-es döntetlen a Club Brugge vendégeként.
  • Mosolyszünet Mauricio Pochettino és között, amiért a vezetőedző lecserélte a hatszoros aranylabdást a Lyon elleni találkozón.
  • A hét végén, a Monpellier ellen 2-0-ra megnyert meccsen aztán fakadt ki Neymarra.

Apró, külön-külön orvosolható, de összességében árulkodó jelek, amelyek mind arról tanúskodnak, a Paris Saint-Germain hiába vonultatja föl sztárok egész sorát, még messze nem összeforrott, egységes csapat.

Kevés játékos engedheti meg magának, hogy Neymart bírálja, Kylian Mbappé mindenképpen ebbe a körbe tartozik. A 21 éves francia világbajnok kimondta, ami – a brazil zsenialitásának tiszteletben tartása mellett – a pártatlan szurkolóknak is gyakran feltűnik: játéka bizony öncélú, sokszor akkor sem passzol, amikor a helyzet azt követelné meg. 

Mauricio Pochettino, mi mást tehetett, békéltető nyilatkozattal igyekezett lecsillapítani a kedélyeket.

– Mindketten fantasztikus srácok. A labdarúgásban akadnak ilyen helyzetek. Nálunk mindig a győzelem a legfontosabb. A sajtóban nagy visszhangot keltett az ügy, de valójában semmiség volt az egész. A két játékos beszélt egymással a szituáció után – nyilatkozta a L’Équipe francia lapnak.

Nicolas Anelka, a többek között a PSG-t, az Arsenalt és a Real Madridot is megjárt egykori sztár, a labdarúgás közelmúltjának fenegyereke messze nem volt ennyire diplomatikus, amikor a párizsi viszonyokat elemezte. Szerinte nem csupán Neymarnak, hanem Messinek is alá kell rendelnie magát Mbappénak.

– Mbappé a csatársor vezéregyénisége, pótolhatatlan, a leggyorsabb játékos, ő az első a klubnál. Messi hiába Messi, új ember a PSG-ben, Mbappé viszont már itt van öt éve, még Messinek is kell szolgálnia őt. Ha Mbappé a legutóbbi három idényében Angliában vagy Spanyolországban játszott volna, akkor már megkapta volna az Aranylabdát. Érthető, hogy többre vágyik. Ha netán elmegy, köszönetet kell mondanunk neki – mondta ki Anelka.

A korábbi csatár szerint  a Pochettino és Messi közötti affért nehéz lesz gyorsan megoldani, mert hogy Messit nem lehet csak úgy lecserélni, pláne, ha még nem szerzett gólt. 

– Messi nem felejti el az esetet – mondta ki Anelka.

Ma talán az is kiderül, mennyire tartós a konfliktus. Messi elvileg már felépült kisebb sérüléséből, amit még éppen a Lyon elleni találkozón szenvedett el, a napokban együtt edzett a többiekkel, de korántsem biztos, hogy tagja lesz a Manchester City elleni kezdő tizenegynek.

A borítóképen: Kylian Mbappé az áprilisi PSG–Manchester City meccsen
Forrás: EPA

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.