időjárás 1°C Szimonetta 2021. October 28.
logo

Messi Pochettinónak: Lecseréltél? Neked nem jár a kézfogás

Magyar Nemzet
2021.09.20. 16:54
Messi Pochettinónak: Lecseréltél? Neked nem jár a kézfogás

Lionel Messinek hozzá kell szoknia, hogy még ha Barcelonában az is volt, Párizsban már ő sem érinthetetlen. Az argentin labdarúgót lecserélte Mauricio Pochettino a vasárnapi, Lyon elleni bajnokin, amit a PSG klasszisa nehezen viselt.

Lionel Messit messiásként várták Párizsban, de a hatszoros aranylabdás eddig nem váltotta meg a világot új csapatában. Már a 34 éves klasszis augusztus 10-i leigazolása utáni bemutatkozására is heteket kellett várnia a francia szurkolóknak, de az argentin szélső azóta sem okozott sok örömet nekik, három pályára lépése alkalmával eddig nem volt eredményes, gólpasszt sem adott, pedig hasonló gólínség a Barcelonánál eltöltött időszaka alatt nemigen volt rá jellemző. Persze aligha kell még temetni őt, de kijelenthető, hogy egyelőre még keresi a helyét az új állomáshelyén.

Messinek még azt is szoknia kell, hogy Párizsban még ő sem érinthetetlen, alkalmanként előfordulhat, hogy lecserélik. Így történt ez vasárnap a Paris Saint-Germain Lyon elleni bajnoki mérkőzése alkalmával, amikor Mauricio Pochettino vezetőedző a 76. percben Asraf Hakimit küldte be a pályára Messi helyett. Utóbbi ezt igencsak zokon vette, a lecserélése után nem fogott kezet a honfitársával az oldalvonal mellett. Az argentin mesternek magyarázkodnia kellett a találkozó után: – Mindenki tudja, hogy nagyszerű játékosaink vannak a harmincöt fős keretben. El kell döntenünk, hogy hogyan álljon össze a keret a mérkőzésekre, és döntéseket kell hozni a meccsek alatt, arra is gondolva, hogy mi a jó a csapatnak és az egyes játékosoknak. Néhány döntés pozitív vagy nem az, de a vezetőedzők azért vannak az oldalvonal mellett, hogy döntéseket hozzanak. Lehet, hogy ezek nem mindenkinek tetszenek – nyilatkozta Pochettino.

Mindenesetre, a „vajon Messi vagy Cristiano Ronaldo a jobb futballista vitaklub” inkább a portugál klasszis felé hajló tagjai most lubickolhatnak, hiszen kedvencük manchesteri visszatérése eddig igazi sikertörténet. Ronaldo két pályára lépése alkalmával már három gólt varrt be az ellenfelek kapujába a francia Ligue 1-nál erősebb bajnokságnak tartott angol Premier League-ben (illetve egyet a Bajnokok Ligájában is).

A borítóképen: Lionel Messi a Lyon elleni francia bajnoki mérkőzésen. Fotós: EPA/Ian Langsdon