Szabics Imre: A találkozó után inkább nyeltem egyet

Szabics Imre, a Fehérvár vezetőedzője igyekezett higgadtan elemezni a Ferencváros ellen 1-0-ra elvesztett NB I-es rangadót, de a végén csak kibökte, hogy az öltözőben az értékelés helyett inkább nyelt egyet.

2021. 09. 22. 22:47
null
20210922 Székesfehérvár Fehérvár Ferencváros FTC Videoton Vidi labdarúgás Nemzeti Sport Török Attila Fotó: Török Attila

Szabics Imre, a Fehérvár vezetőedzője igyekezett higgadtan elemezni a Ferencváros ellen 1-0-ra elvesztett NB I-es rangadót, de a végén csak kibökte, hogy az öltözőben az értékelés helyett inkább nyelt egyet.

– Úgy gondolom, hogy ez egy ikszes mérkőzés volt, pontrúgás után mi is szerezhettünk volna gólt, nem sikerült, a Ferenváros viszont élt a lehetőségével. Gratulálok a Ferencvárosnak a győzelemhez – Szabics Imre, a Vidi trénere először így összegezte a Fradi 1-0-s győzelmével végződött találkozót.

Aztán kicsit karcosabban így folytatta:

– Kicsit bosszús vagyok, mert ez nem az első gól a bajnokságban, amit pontrúgásból kapunk.

Kérdésre válaszolva, hogy mit mondott a játékosoknak az öltözőben, még ennél is tovább ment:

– Mindenkivel lepacsiztam az öltözőben. Ilyen érzelmes mérkőzés után nem szerencsés értékelni, inkább nyeltem egyet. Néha jobb ezt a megoldást választani, én most ezt tettem.

Szabics tehát dühös amiatt, hogy a csapata a jó teljesítmény ellenére sem tudott pontot szerezni a Ferencváros ellen, mert a hajrában egy szögletnél elaludt a védelem.

Megerősítette, hogy a Fehérvár szombaton a Puskás Akadémia ellen is kiáll majd szorult helyzete ellenére. De azért megjegyezte a következőket:

– Furcsállom, hogy a Covid miatt vészhelyzet van Magyarországon, mérkőzést viszont nem lehet halasztani.

Ez csupán a járvány egyik ellenmondásos vonása. 

Peter Stöger: Nekünk is voltak hiányzóink

– Nagyon boldog vagyok, mert nagyon sok meccset játszunk, és nehéz mindegyikre fókuszálni. Mégis készen álltunk erre a fontos találkozóra a nemzetközi meccsek közepette, a bajnokság kimenetele szempontjából nagyon fontos, hogy nyerni tudtunk.

A Ferencváros vezetőedzője nem volt elégedetlen a találkozó színvonalával.

– Az eredménnyel abszolút elégedett vagyok, a helyzetkihasználással kevésbé – folytatta Stöger. – Játszhattunk volna jobbam is, de komoly mérkőzés volt. Igaz, hogy az ellenfélnél sok hiányzó volt, de mi sem számíthattunk mindenkire, ami leszűkítette a taktikai lehetőségeinket. A Vidi öt védővel játszott, ami nem lepett meg minket. Az első félidőben jobban uraltuk a játékot, mint a másodikban, ez nem a taktika része volt, a Ferencváros a magyar bajnokságban mindenki ellen dominálni szeretne. Voltak veszélyes kontratámadásaink is. Összességében elégedett vagyok, még ha bravúrja is a kellett győzelemhez, a gólunkat pedig nem a legkreatívabb támadásból szereztük meg. 

Kérdésre válaszolva Peter Stöger Muhamed Besicről is elmondta a véleményét.

– Az első benyomásaim abszolút jók vele kapcsolatban, amikor leültünk beszélgetni, egyértelművé vált számomra, hogy tudja, mit szeretne. Tudjuk jól, hogy hosszú ideig nem edzett, ezért meg kell találnunk a megfelelő egyensúlyt a terhelésben, ki kell várni azt a pillanatot, hogy mikor válhat a kezdőcsapat tagjává, szeretnénk elkerülni, hogy egy elhamarkodott döntés miatt megsérüljön. Ami a keretünket illeti, a szakmai stáb jó munkát végez a regeneráció terén, ezért lehet, hogy bővülnek a lehetőségeink a derbire – jellemezte Stöger a Fradihoz hét év után visszatért bosnyák labdarúgót.

A borítóképen: Ryan Mmaee fejesénél elaludt a fehérvári védelem

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.