Bombagól és 2-0-s győzelem helyett 1-1-es döntetlen lett a vége

Közel járt a győzelemhez a sikeredzője távozása után először pályára lépő Kisvárda, amely a 90. percig 1-0-ra vezetett a Gyirmót otthonában az NB I 13. fordulójában szombaton. A végén azonban pontot mentettek a hazaiak.

Magyar Nemzet
2021. 11. 20. 19:04
null
Labdarúgó NB I - Kisvárda Master Good-Ferencvárosi TC Fotó: MTI Fotószerkesztőség/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem sokkal a Gyirmót–Kisvárda meccs kezdete előtt ért véget a DAC–Senica találkozó a szlovák bajnokságban, amelyben 1-0-s győzelemmel debütált a dunaszerdahelyi csapat kispadján João Janeiro vezetőedző, aki a válogatott meccsek miatti szünet alatt hagyta el a Kisvárdát.

Nagy kérdés volt, hogy az NB I-es idény meglepetéscsapata, a forduló előtt a harmadik helyen álló Kisvárda mire lesz képes a portugál szakember nélkül. Erős Gábort nevezték ki ideiglenes edzőnek Kisvárdán, tehát egyelőre házon belül oldották meg a helyzetet, hiszen a korábbi NB I-es labdarúgó eddig is tagja volt a stábnak.

Erős személye különleges volt a Gyirmót elleni meccsen, ugyanis 2012 és 2014 között a klubban futballozott, onnan került Kisvárdára. Sőt az otthona a mai napig Győrben van, így igazából hazatért erre a mérkőzésre.

Tizenegy perc után megszerezte az első gólját az Erős vezette Kisvárda. Gyirmóti labdavesztés után a vendégek átrohantak a pályán, a gyors kontra végén pedig Mesanovicot szabálytalanul állították meg a tizenhatoson belül. A megítélt tizenegyest Bumba értékesítette – 0-1.

Az első félidő hátralévő részében további gólok helyett csak a szabálytalanságok sokasodtak. Szünet után sem lett sokkal izgalmasabb a meccs, a kiesés elől menekülő Gyirmótnak kellett volna a gól, de sokáig nem tudott igazán nagy veszélyt teremteni, a Kisvárda pedig megelégedett az egygólos előnnyel. 

Az utolsó percek hoztak izgalmakat, a 90. percben lezárhatta volna a meccset a Kisvárda, de Zlicsics bombája a kapufán halt el. Rögtön utána ziccerbe került a Gyirmót, de Lencse lövését Dombó bravúrral szögletre ütötte. Ezzel azonban nem úszta meg a vendégcsapat, a szöglet után addig pattogott ide-oda a labda, mígnem Ikic a kapuba fejelte azt – 1-1. 

A döntetlenért járó egy pontot a Gyirmót győzelemként, a Kisvárda vereségként élhette meg. Így a vendégek nem tudták megelőzni a Pakson veszítő Puskás Akadémiát a második helyen, de biztosan maradnak harmadikok a forduló végén.

NB I, 13. forduló: Gyirmót–Kisvárda 1-1 (0-1), Gyirmót, 864 néző, jv.: Káprály. Gólszerző: Ikic (90.), illetve Bumba (11. - tizenegyesből).

Borítókép: Mesanovic fogja a fejét a Kisvárda mezében (Fotó: MTI /Czeglédi Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.