Böde Dániel a legszebb napjait idézte – esernyő után bombagól

Már a félidőben három góllal vezetett a Paks hazai pályán a Puskás Akadémia ellen az NB I 13. fordulójában szombaton, s a háromgólos különbség meg is maradt a 4-1-es végeredménnyel. A két csapat idénybeli, egymás elleni összesített mérlege 10-2.

Magyar Nemzet
2021. 11. 20. 14:27
null
Böde repül a föld felé, a Paks már-már a padlón. Vajon mit hoz a jövő az új edzővel? Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még augusztusban, a jelenlegi idény második fordulójában a Paks 6-1-re kiütötte a Puskás Akadémiát idegenben. Ez a felcsúti klub történetének a legnagyobb veresége, a paksiak ráadásul egyébként is szeretik megszórni ellenfelüket, hiszen tavaly novemberben meg 6-2-re győztek a Puskás ellen hazai pályán.

Úgy tűnt, ezúttal is kiszakadhat a paksi gólzsák, hiszen együttese már a nyolcadik percben megszerezte a vezetést fejesével – 1-0.

Két perccel később ugyan egyenlített a Puskás, de a VAR is igazolta, hogy lesállás előzte meg a találatot, így maradt a hazai előny. Amely aztán tovább nőtt a 26. percben, amikor Böde Dániel a legszebb napjait idéző, remekbe szabott gólt szerzett: miután esernyőzte a védőjét, kapásból lőtte a labdát a kapuba – 2-0.

A 35 éves Bödének ez volt az első gólja ebben az idényben a 13. NB I-es meccsén. Mit mondhatnánk, megérte várni rá.

Főleg, hogy a találat megtörte a Puskást. A vendégek kapuját védő Markek egyszer-kétszer még meg tudta menteni csapatát az újabb bekapott góltól, de az első félidő hosszabbításában megtörtént az elkerülhetetlen: Böde visszafejelt labdája után Ádám kísérletét még védte a kapus, de a kipattanót Bognár már a kapuba továbbította – 3-0.

Szünet után a Paks már nem erőltette az újabb gólt, a Puskás pedig nem tudott felpörögni. A 73. percben tulajdonképpen a semmiből szépítettek a felcsútiak Plsek révén, ám lesállás miatt ezt is elvette a VAR. Végül csak összejött egy – már meg is adott – Puskás-gól,a  szerzője Corbu volt a 86. percben, de ez már nem osztott, nem szorzott – 3-1.

Pláne hogy a 89. percben Sajbán Máté találatával visszaállt a háromgólos különbség a két együttes között – 4-1.

Csak azt sajnálhatta a Paks, hogy így továbbra sincsen kapott gól nélküli meccse az idényben, pedig ehhez most igazán közel járt. Ugyanakkor azok után, hogy az ezt megelőző öt találkozóján összesen egy pontot szerzett a Bognár-csapat, nagy siker a győzelem. Főleg, hogy a Puskás meg zsinórban öt megnyert meccsel, második helyezettként érkezett Paksra.

– Idén másodszor voltam kezdő csatár, jól jött ki – értékelt Böde a lefújás után. – Szeretek előrébb játszani, remélem, lökést ad ez a győzelem a csapatnak, és így tudjuk folytatni.

NB I, 13. forduló: Paks–Puskás Akadémia 4-1 (3-0), Paks, 1019 néző, jv.: Karakó Ferenc. Gólszerzők: Ádám (8.), Böde (26.), Bognár (45.), Sajbán (89.), illetve Corbu (86.)

Borítókép: Böde Dániel a Paks mezében egy korábbi mérkőzésen (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.