Kukát dobott a jégre, őrjöngött a kanadai a magyar bajnokságban + videó

A több szabályt is súlyosan megszegő kanadai Garet Hunt kilencmeccses eltiltást kapott a jégkorong Erste-liga, a magyar bajnokság fegyelmi bizottságától.

Magyar Nemzet
2021. 11. 30. 16:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Erste-liga tavalyi döntőjének két résztvevője csapott össsze vasárnap az SC Csíkszereda–Corona Brassó (Brasov Wolves) mérkőzésen – amelyet a címvédő hazai csapat 8-1-re nyert meg –, s Garet Hunt, a vendégek kanadai légiósa azon túl, hogy verekedett, a kiállítása után a cserepadról egy kukát dobott be a jégre. A 34 éves játékos a 40. percben Láday Tamással akaszkodott össze, és ez még a csak a kezdet volt. Miként a fegyelmi bizottság döntésében áll, verekedésért, a játékvezető bántalmazásáért és a játékvezető sértegetéséért is bűnhődnie kell.

„A mérkőzés 40. percében Garet Hunt verekedést kezdeményezett ellenfelével, agresszorként lépett fel. A verekedést a játékvezetők többszöri felszólítására és fizikai beavatkozásuk ellenére sem fejezte be. Az esetet követően nem volt hajlandó elfoglalni a büntetőpadot. A játékvezetőknek hosszasan és agresszíven ellenállt. Az ellenfeleknek mutogatott, a játékvezető kezéből a felszerelést kiütötte. A pályát elhagyva egy nagy méretű szeméttárolót dobott be a pályára” – olvasható az indoklásban.

Garet Huntot nem volt egyszerű letuszkolni a jégről:

Fotó: Facebook/Csíkszeredai Sportklub

Garet Hunt kilencmeccses eltiltása mellett a Brassó játékosai közül ugyanezen a találkozón Molnár Zoltán és Albert Zagidullin egyaránt 25 perces büntetést kapott fejre és nyakra irányuló támadásért; előbbinek két, utóbbinak három meccset kell kihagynia. A három eset miatt a Brassó 500, 150, 250 eurós, összesen 330 ezer forintos pénzbüntetést is kapott. Hunt január 10-én, az UNI Győr ETO HC ellen térhet vissza a jégre.

Albert Zagidullin szabálytalansága:

Ez pedig Molnár Zoltán szabálytalansága:

Az Erste-liga alapszakaszában a Brassó 29 pontjával a hatodik a 11 csapatos mezőnyben. Az SC Csíkszereda az éllovas 49 ponttal, megelőzve az UTE (46 pont) és az FTC-Telekom (42 pont) gárdáját.

Borítókép: Ilyen jelenetet sem nagyon lehet látni jégkorongmeccsen… (Forrás: Facebook/Csíkszeredai Sportklub)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.