Élettársa meg akarta fojtani az olimpiai bajnok cselgáncsozónőt

A 27 esztendős francia Margaux Pinot sokkoló fotót osztott meg magáról, Alain Schmitt tagadja a bántalmazást.

Magyar Nemzet
2021. 12. 02. 21:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sokkolja a dzsúdósportot és egész Franciaországot az, ami az olimpiai bajnok Margaux Pinot cselgáncsozónővel történt az elmúlt hét végén. A 70 kilogrammos súlycsoportban szereplő 27 éves versenyzőt – aki a tokiói ötkarikás játékokon a francia vegyes csapat tagjaként lett aranyérmes – állítása szerint élettársa, egyben edzője, Alain Schmitt súlyosan bántalmazta a Párizs egyik külvárosában levő lakásában. A 38 éves Schmittet a rendőrség előállította, később azonban szabadon engedte.

„Szombatról vasárnapra virradó éjszaka az élettársam, egyben edzőm támadásának az áldozata lettem a saját lakásomban. Megvert, fojtogatott, a fejemet többször a földhöz verte, azt hittem, meghalok, de végül sikerült a szomszédokhoz menekülnöm. Orrcsonttörésem és még számos sérülésem van, az élettársamat azonban szabadom engedték. Talán meg kellett volna halnom? Valószínűleg csak az mentette meg az életemet, hogy cselgáncsozom…” – osztotta meg mindezt Margaux Pinot a közösségi oldalain, csatolva magáról egy fotót, amelyen látszódnak a sérülései.

Pinot fotóját csapattársa, a háromszoros olimpiai bajnok Teddy Riner, a nehézsúly klasszisa is megosztotta a közösségi oldalain, és az alábbi bejegyzést fűzte hozzá:

„Mindannyiunkat mélyen megérintett, ami csapattársunkkal, Margaux Pinot-val történt, és minden támogatásunkat megadjuk neki. Mit kellene tenni, hogy meghallják az áldozatok hangját? Mindennap nők, gyerekek, vagyis a legsebezhetőbbek szembesülnek az erőszakkal, legyen az fizikai vagy erkölcsi. Ez elfogadhatatlan, mindannyiunknak ki kell állnunk erőszak ellen” – fogalmazott Teddy Riner. 

A szomszédok hívták ki a rendőröket, akik Alain Schmittet őrizetbe vették, a mentők pedig Margaux Pinot-t kórházba szállították. A férfit a bíróság szabadon engedte, de az ügyészség fellebbezett, és egy év felfüggesztett büntetést kért rá. Alain Schmitt a napokban tárgyalt az izraeli cselgáncsszövetséggel, őt nevezték volna ki az ottani női válogatott vezetőedzőjének, de a történtek után megszakították vele a kapcsolatot. 

Schmitt – akinek az arcán ugyancsak vannak zúzódások – tagadja az erőszakot, csütörtökön pedig mindketten – külön-külön – sajtótájékoztatót tartottak.

Schmitt elmondása szerint megivott egy italt, majd felment Pinot lakására, hogy kinyomtasson néhány dokumentumot, mielőtt elrepül Izraelbe. Vita robbant ki közöttük, és azt állítja, hogy a verekedést Pinot kezdte – ám az aligha meglepő, hogy ezt nem nagyon hiszik el neki… A francia cselgáncsszövetség elnöke, Stéphane Nomis, valamint a francia női dzsúdó jelenlegi legnagyobb alakja, a kétszeres olimpiai és ötszörös világbajnok Clarisse Agbégnénou egyaránt a megdöbbenésének adott hangot amiatt, hogy Schmitt szabadlábon védekezhet. 

Borítókép: Alain Schmitt és Margaux Pinot (Forrás: Twitter/Paris Match)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.