Megint a szünet után indultak be a lányok Spanyolországban

Mindkét félidő elején, de a hajrát leszámítva, főleg a szünet után ment igazán jól a játék a magyar válogatottnak Csehország ellen, a női kézilabda-vb második csoportmérkőzésén. Golovon Vlagyimir csapata a 11 gólos Klujber Katrin vezérletével 32-29-re nyert, ezzel biztosan továbbjutott a világbajnokság középdöntőjébe.

Magyar Nemzet
2021. 12. 04. 22:00
BORDÁS Réka
Bordás Réka keményen küzdött a cseh védőkkel Fotó: MTI/Illyés Tibor

Mindkét félidő elején, de a hajrát leszámítva, főleg a szünet után ment igazán jól a játék a magyar válogatottnak Csehország ellen, a női kézilabda-vb második csoportmérkőzésén. Golovon Vlagyimir csapata a 11 gólos Klujber Katrin vezérletével 32-29-re nyert, ezzel biztosan továbbjutott a világbajnokság középdöntőjébe.

Második vb-csoportmérkőzésén a Németországtól 10 góllal kikapott Csehországgal játszott a magyar válogatott. Golovon Vlagyimir szövetségi kapitány ezúttal Szemerey Zsófi kapus és Szöllősi-Zácsik Szandra, az első meccsen is pihentetett jobbátlövő maradt ki a meccskeretből. Egy esetleges magyar győzelemmel a magyar csapat két mérkőzés után kiharcolhatta volna a továbbjutást a középdöntőbe.

Az első félidő részben hasonló volt, mint a szlovákok ellen. Látványosan alakult a támadójáték, de a védelemben adódtak gondok. Klujber Katrin elemében volt, nyolc lövésből hat gólt ért el, kicsivel szürkébb volt, mint az első csoportmeccsen, Kácsor Gréta ugyanakkor szenzációs gólt szerzett. Öröm volt nézni a beállót, Bordás Rékát akarta és tudta is foglalkoztatni a csapat. A szélsőjáték viszont nem volt olyan dinamikus és eredményes, ahogy az lenni szokott.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A védekezésben adódtak hiányosságok: nem a hármas védők között akadt rés, hanem eggyel kijjebb volt lyukas a védelem. Ettől függetlenül a csehek nem nagyon tudtak hozzászagolni a meccshez, 17-15-ös magyar előnnyel ért véget az első félidő.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A folytatás elég hektikusan alakult: a csehek feljöttek egy gólra, majd mindkét oldal támadásai megakadtak, az őrült rohanásnak végül a zsinórban három szerzett magyar gól vetett véget. 24-17-nél kért időt az ellenfél kapitánya. Úgy hittük, ezzel el is dőlt a meccs, csakúgy, mint a szlovákok ellen, most is elég lesz a szünet után egy erős tíz perc. Márton ebben az időszakban rengeteg labdát szerzett védekezésben. Háfra is kezdte elkapni a fonalat, Klujber pedig hozta az első félidőben mutatott egyenletes teljesítményt. 

Szikora Melinda is egyre többször találkozott a labdával. Kinyílt az olló: Klujber tizedik góljával már 24-18-ra alakult az állás. Golovon elkezdte forgatni  a csapatot, beállt Fodor Csenge, Vámost Tóth Eszter tehermentesítette az irányítóposzton, és jött Albek Anna is, a németországi légiós hatalmas bombagóllal nyitott. Csak azért nem nőtt a különbség, mert a kevésbé rutinos sort elragadta a hév, és átvette a csehek rohanós stílusát, amit semmi sem indokolt. Így a végére sajnálatos módon nőtt a kapott gólok száma, de a győzelem nem forgott veszélyben. 32-29 lett a vége.

A második félidő első 20 percében csak hat gólt kapott a válogatott, erre lehet építeni hétfőn, a németek elleni csoportdöntőn. 

Női kézilabda-világbajnokság, E-csoport: Magyarország–Csehország 32-29 (17-15). A másik mérkőzésen: Németország–Szlovákia 36-22. A csoport állása: 1. Németország 4 pont, 2. Magyarország 4, 3. Csehország 0, 4. Szlovákia 0. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.