Szívszorító beteglátogatás – az aranycipős labdarúgó és a klubja is segít

Ciro Immobile, a 2019–2020-as idény aranycipős csatára, a Lazio Európa-bajnok csatára egy csontvelő-átültetésre váró 16 éves kapust látogatott meg a római Bambinó Gesú kórházban.

Magyar Nemzet
2021. 12. 17. 14:46
A Lazio csapatkapitánya mezzel is kedveskedett a beteg kapusnak Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az olasz sajtó Giulióként említi azt a 16 éves kapust, aki a római Bambino Gesú kórházban vár csontvelő-átültetésre. A fiatal labdarúgóról azt tudni, hogy az ASD Cittá di Cerveteri csapatában véd, és szenvedélyes Lazio-szurkoló. Giulio ritka autoimmun betegségben szenved, az állapota abban az esetben javulna, ha sikerülne megfelelő donort találni a csontvelő-átültetéshez. 

A csontvelő-aplázia vagy az aplasztikus anémia olyan betegség, amely a vörös csontvelő eltűnését és a vörösvérsejtek, fehérvérsejtek és vérlemezkék képződésének megszűnését okozza.

A Bologna edzőjének, Szinisa Mihajlovicsnak az életét a két évvel ezelőtti csontvelő-átültetés mentette meg, amikor akut leukémiát diagnosztizáltak nála.

A Lazio csapatkapitánya, Ciro Immobile egy mezzel igyekezett kedveskedni a fiatal rajongójának, és tolmácsolta a klubja vállalását. A római csapat is segít a megfelelő donor felkutatásában. 

Borítókép: Ciro Immobile a kórházban kereste fel a fiatal, beteg rajongóját (Fotó: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.