Vajon mi lehet a válogatott első számú kapusával?

Golovin Vlagyimir értékelt a csehek elleni 32-29-es győzelem után. A női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya mellett a mérkőzés legjobbjának választott Klujber Katrin és Lukács Viktória is elmondta a véleményét a magyarok második vb-csoportmérkőzéséről.

Magyar Nemzet
2021. 12. 05. 7:48
Klujber Katrin ott lesz a pályán a dánok ellen Fotó: Illyés Tibor/MTI

Golovin Vlagyimir értékelt a csehek elleni 32-29-es győzelem után. A női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya mellett a mérkőzés legjobbjának választott Klujber Katrin és Lukács Viktória is elmondta a véleményét a magyarok második vb-csoportmérkőzéséről.

– A szlovákok elleni meccs után hazudtam: azt mondtam, hogy 29 kapott góllal nem lehet meccset nyerni. De itt volt a példa, a csehek ellen is lehetett. A védekezés – és főleg a visszarendeződés – nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna – mondta az elemében levő kapitány az M4 Sportnak a 32-29-es győzelemmel véget ért meccs után. Arra a kérdésre, hogy az első számú kapus, Bíró Blanka miért nem kapott több játéklehetőséget a csehek ellen, Golovin szűkszavúan válaszolt. –  A kapuban Sziki (Szikora Melinda beceneve – a szerk.) védett. Jól védett, Bíró Blanka ezért nem kapott egy percet sem, nem akartam belenyúlni a meccsbe ezen a poszton  – ezzel a kapitány le is tudta a témát, majd elmondta, hogy a meccs után az utolsó csoportellenfél, a német válogatott játékát igyekszik elemezni. 

A két győzelem mellett eltörpül a kérdés, hogy vajon mi lehet Bíró Blankával. Reméljük, hogy csak pihenteti a szakmai stáb a komolyabb feladatokra.

Fotó: MTI Fotószerkesztőség/Illyés Tibor

A három lövésből két gólig jutó győri szélső, Lukács Viktória meg volt róla győződve, hogy nem lesz könnyű mérkőzés a csehek elleni találkozó. – Tisztában voltunk azzal, hogy meg kell küzdenünk a számunkra létfontosságú két pontért, harcolnunk kell a pályán, amíg csak tudunk, és ez így is történt – mondta a kiváló szélső, aki megkönnyebbült a vb rajtja előtt, miután kiderült, hogy csapat- és szobatársával ellentétben ő nem kapta el a koronavírust.

A mérkőzés legjobb emberének megválasztott Klujber Katrin nem nagyon volt kibékülve az első félidőben nyújtott teljesítménnyel. – Ha minden meccs úgy alakul, hogy a szünet után lendülünk játékba, és nyerünk, akkor aláírom ezt a forgatókönyvet. Bízom benne, hogy meccsről meccsre javulunk, jobb lesz a teljesítményünk. Eleve úgy jöttünk ki a vb-re, hogy minden egyes meccset meg akarunk nyerni – értékelt a meccs legjobbjának választott jobbátlövő. Klujber arról is beszélt, hogy sokkal felszabadultabb a játéka, mint két éve a kumamotói vb-n. – Jobban, lazábban, felszabadultabban játszom. Ez rengeteget jelent. Megtisztelő, hogy enyém lett a mérkőzés legjobbja elismerés, de én csapatban gondolkozom – értékelt a ferencvárosi játékos az M4 Sport helyszínen dolgozó riporterének.

Borítókép: Klujber Katrin élete formájában játszott a csehek ellen (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.