Ancsin János a nosztalgiára szavaz

Sorsoltak, helyesebben választottak ellenfelet a csapatok a jégkorongbajnokság negyeddöntőjében. Az alapszakasz győztese, a Csíkszereda kisebb meglepetésre a lehetséges legerősebb riválist, a MAC-ot nézte ki magának. A sportág legendája, a hatvanéves Ancsin János a nosztalgia jegyében Fradi–Újpest fináléról álmodik.

Magyar Nemzet
2022. 02. 28. 17:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csíkszereda, FTC, UTE, Gyergyó, MAC, Brassó, Debrecen, DVTK. Ez volt az első nyolc sorrendje az alapszakasz, illetve az alsóházi rájátszás után. Az évek óta honos módi szerint a negyeddöntőre az első három helyezett csapat sorrendben választhatott magának ellenfelet.

Többen arra tippeltek, hogy a Csíkszereda a távolságot is figyelembe véve a közeli Brassót kéri, ezzel szemben kisebb meglepetésre az ötödik MAC-ot, tehát a lehetséges legerősebb riválist vitte táncba. Mögötte az FTC kimondottan az utazási szempontokkal kalkaluláva a DVTK-t kérte, s persze az Újpest sem akart mindjárt Erdélybe utazni, így a Debrecent választotta, a Gyergyó és a Brassó így megmaradt egymásnak.

A negyeddöntő párosítása tehát a következő: Csíkszereda–MAC, FTC–DVTK, Újpest–Debrecen, Gyergyó–Brassó.

– A döntést közösen hoztuk meg a játékosaimmal és a szakmai stábbal. Nem igazán számít, kit választunk, minden összecsapás óriási kihívás lesz a rájátszásban – indokolta a csíkszeredaiak döntését Rico Rossi vezetőedző. 

– Fiatal csapatunk van, a tavalyi szezonhoz képest négy kulcsjátékost is elvesztettünk. Rengeteg gólunk veszett így el, de úgy gondolom, jól pótoltuk őket. Állunk elébe a Csíkszereda elleni párharcnak! – fogadta a kihívást Marton Tibor, a MAC másodedzője.

– A DVTK-t választjuk. Rémesen egyszerű az indok: látható volt az egész alapszakaszban, hogy nagyon szoros a bajnokság, főleg a legjobb nyolc. Ezért azt tartottuk szem előtt, hogy minél frissebbek maradhassunk. Mivel a Csíkszereda elhappolta a legközelebb eső csapatot, a MAC-ot, így a második legközelebbi együttest választottuk – mondta az FTC vezetőedzője, Fodor Szabolcs

– Nem lepett meg a választás, számítottunk rá, hogy ha a Csíkszereda nem, akkor az FTC kiválaszt minket – reagált Láda Balázs, a Jegesmedvék általános menedzsere. – Hasonlóan szoros mérkőzésekre számítunk, mint amiket a múltban is játszottunk ellene.

– Nem volt nehéz választás a Debrecen és a Brassó közötti, hiszen sokkal kevesebb utazás a Hajdúságba eljutni. Szeretnénk visszavágni a DEAC-nak a tavalyi negyeddöntős búcsúnkért, és reménykedünk az Újpest–Fradi döntőben! – jelentette ki az UTE részéről a hatvanadik születésnapját múlt pénteken betöltött klublegenda, jelenleg ügyvezető igazgató, Ancsin János

– Először vagyunk olyan helyzetben, hogy minket választanak, és nem mi döntünk – felelt Fodor András, a DEAC jégkorongszakosztályának vezetője. – Minden csapat ellen nehéz dolgunk lett volna, bár az meglepett, hogy a tavalyi négy-egy arányú továbbjutásunk után az Újpest mert minket kihívni.

– Úgy jöttünk ide ellenfelet választani, mint Ádám feleséget – tréfálkozott Bereczky Szilárd, a Gyergyói HK menedzsere. – Sejtettük, hogy a Brassó lesz az ellenfél, bízunk benne, hogy sikerrel vesszük az akadályt.

– Nagy esélyt láttunk rá, hogy a Gyergyót kapjuk, már napok óta ennek megfelelően készülünk. Az alapszakaszban meggyűlt a bajunk velük, de a rájátszás más kávéház, és hiszek benne, hogy szintet tudunk lépni – nem lepődött meg a brassóiak másodedzője, Stenk Hunor sem a kialakult helyzeten.

Meccsenként átlagosan 6,6 gól. – Az utazás elején is sejtettük, hogy izgalmas lesz. Minden eddiginél több alapszakaszmeccs volt tervben a csapatoknak, szám szerint 220, ennek 95 százalékát meg is tudtuk rendezni. Nagy sikernek tartom, főleg egy ilyen időszakban, amikor a külső környezet kiszámíthatatlan. Köszönöm mindenkinek, aki segített a szervezésben és a lebonyolításban. A DVTK Jegesmedvék ismét csatlakozott a ligához, és a meccsek számán kívül a liga színvonalát is emelték. Kiemelném, 6,6 gólt láthattunk meccsenként, ez mindenképpen jó reklám, hiszen a közönség szórakoztatása a célunk. Az erőviszonyok kiegyenlítettségét mi sem mutatja jobban, mint hogy az utolsó fordulóban dőlt el a második, harmadik és negyedik helyezések sorsa, a Ferencváros–Gyergyó minden szempontból emlékezetes találkozó lett a fordulatos, végletekig kiélezett mivoltával. Továbbá az utolsó előttiként záró Titánok a top négy mindegyikét megverte, ez is mutatja, bármi megtörténhet. Arra számítunk, a rájátszás még egy szinttel magasabb lesz, minden eddiginél élvezetesebb párharcok elébe nézünk. Nem sok söprésre, inkább nagyobb adok-kapokra számítunk, mint az eddigi években – értékelte az alapszakaszt Szőke Álmos, az Erste Liga elnöke.

Boríókép

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.