Supka Attila: Az első félidőben kritikán aluli teljesítményt nyújtottunk

A labdarúgó NB I 21. fordulójának a pénteki mérkőzésén a Mezőkövesd a Bp. Honvédot fogadta, és 0-0 lett a végeredmény. A két edző közül Supka Attila, a hazaiak mestere nyilatkozott kritikusabban, a kipestiek vezetőedzője, Nebojsa Vignjevics viszont gratulált mindkét csapatnak.

Magyar Nemzet
2022. 02. 19. 8:34
Supka Attila
Kisvárda, 2020. december 12. Supka Attila, a Kisvárda vezetőedzője a labdarg OTP Bank Liga 14. forduljban jtszott Kisvrda Master Good - Budapest Honvd mrkzsen a kisvrdai Vrkert Stadionban 2020. december 12-n. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Roppant gyenge első és éppen elfogadható második félidőt hozott pénteken este az NB I 21. fordulójának a nyitánya. A Mezőkövesd fogadta a Bp. Honvédot, és bár mindkét csapat előtt adódott helyzet, gól nem született a mérkőzésen, köszönhetően az olykor bravúrral védő kapusoknak, de nagy szerepet játszott ebben a támadók ügyetlensége is. Az egész idény egyik legnagyobb lehetőségét a kispesti Nagy Dominik puskázta el, aki a második félidő derekán négy méterről sem tudott az üres kapuba találni.

A lefújás után a két vezetőedző közül a mezőkövesdi Supka Attila fogalmazott kritikusabban:

– Az első félidőben kritikán aluli teljesítményt nyújtottunk, nem volt dinamika a játékunkban, nem tudtunk helyzeteket kialakítani. A második félidőben változtattunk, három-négy nagy lehetőséget sikerült kidolgoznunk, kétszer Szappanos védett bravúrral, egyszer pedig Zsótér mentett a gólvonalról. Hozzá kell tennem, a Honvédnak is voltak lehetőségei a gólszerzésre, ugyanakkor úgy gondolom, hogy ha az első perctől így játszottunk volna, akkor megnyerjük a mai találkozót.

 

Nebojsa Vignjevics bizonytalan az érzéseit illetően     Fotó: Honvédfc.hu

Nebojsa Vignjevics sem nyilatkozott elégedetten, ám a mérkőzés színvonalából kiindulva meglepően kezdte a mondandóját:

– Először is szeretnék gratulálni mindkét csapatnak – mondta, majd így folytatta: – Szerintem az egy-egy pont igazságos eredményt tükröz. Kicsit zavart vagyok az érzéseimet tekintve, mert nem tudom, megérdemeltük volna-e a győzelmet, mert talán ez igaz lehetne a Mezőkövesdre is. Bizonytalan vagyok tehát abban, hogy boldog legyek ezzel a döntetlennel, vagy sem. A tényeket nézve az első lehetőségek előttünk adódtak, az első félidőben sikerült irányítanunk a játékot, nem adtunk esélyt az ellenfelünknek, de hiányzott belőlünk az agresszivitás a kapu előtt. Tudtuk, hogy a második félidőben a Mezőkövesd is próbálkozik majd erőteljesebb támadásokkal. Szomorú voltam, hogy Nagy Dominik helyzete kimaradt. Az utolsó húsz percben látszott, hogy mindkét csapat nyerni akart, de a végére lanyhult az összpontosítás, és mint említettem, igazságos eredmény született. Idegenben mindig jó legalább egy pontot szerezni, ezért gratulálok a csapatomnak.

 

Az NB I 21. fordulójának a további műsora

Szombat

Kisvárda–Paks 14.45 (M4 Sport+)

Gyirmót–Zalaegerszeg 17.00 (M4 Sport+)

MTK–Ferencváros 17.00 (M4 Sport)

Vasárnap

Puskás Akadémia–Debrecen 15.30 (M4 Sport)

Mol Fehérvár–Újpest 17.45 (M4 Sport)

Borítókép: Supka Attila elégedetlen volt a Bp. Honvéd elleni mérkőzés után (Fotó: MTI/Czeglédy Zsolt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.