Színvonal, futball – ezek hiányoztak a legjobban Mezőkövesden

A labdarúgó NB I 21. fordulójának az első mérkőzése alacsony színvonalt, néhány kapusbravúrt és egy hihetetlen módon kihagyott helyzetet hozott a Mezőkövesd és a Bp. Honvéd találkozóján. Gól nem született, a meccs pedig a felejthető kategóriába tartozott.

2022. 02. 18. 21:59
Mezőkövesd-Bp. Honvéd NBI. Fotó: KOVACS PETER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nebojsa Vignjevics a jelek szerint óvatosan alakítgatja a csapatát. A Bp. Honvéd a télen hat új játékost szerződtetett, de a szerb szakember, aki maga is csak nemrég vette át a csapat irányítását, csupán hármat küldött pályára kezdőként Mezőkövesden. Ők Marko Petkovics, Olekszandr Petruszenko és Dejan Drazsics, az albán Aldi Doka és a ghánai Mohammed Kadiri a kispadon várt bevetésre, az izlandi Vidar Ari Jónsson egyelőre ott sem kapott helyet. A kispestiek sikerélménnyel, a Mol Fehérvár legyőzése után utaztak el Borsodba, és a céljuk nyilvánvalóan az volt, hogy egy újabb sikerrel megszilárdítsák a helyüket a középmezőnyben.

A Mezőkövesd ugyanezzel a szándékkal vonult ki a gyepre, három ponttal gazdagabban az ellenfelénél, azaz a meccs megnyerésével már hatra növelhette az előnyét a a Honvéddal szemben, ami egyben megnyugtató távolságot is jelenthet a kiesőzónától. A jó formára, a kellő sikerélményre a hazai csapatnak sem lehetett panasza, hiszen az előző fordulóban Debrecenben tudott nyerni 4-1-re. Igaz, a saját stadionjában november eleje óta nem tudott nyerni…

 

Fotó: Kovács Péter

Csapkodó, alacsony színvonalú játékkal telt el az első húsz perc, akkor viszont Tordai hatalmas bravúrral mentette meg a góltól a hazai kaput, Batik lövését piszkálta szögletre a jobb felső sarok elől. Ennél több említésre méltó esemény nem is történt az első félidőben – ez mindent elmond a találkozó élvezeti értékéről. Nem nagy kunszt: valamivel jobban folytatódott a mérkőzés a szünet után. Szappanosnak, a korábbi kövesdi kapusnak kellett kétszer is pazar védést bemutatnia, hogy megakadályozza a hazai vezetést, majd sokáig ismét semmi… A 62. percben aztán hihetetlen jelenetnek lehettek szemtanúi azok, akik nézték ezt a meccset. Egy hazai védő elcsúszott, így Lukics zavaralanul lőhetett 10 méterről, Tordai a levegőben úszva nagyot védett, ám a labda éppen Nagy Dominik elé került, aki 4 méterre az üresen tátongó kaputól, elképesztő nagy helyzetben a karját már boldogan emelve a bal kapufát találta el roppant gyatrán, és az onnan visszapattanó labdát Tordai elcsípte.

Ezt követően a Mezőkövesd vette át az irányítást, de a házigazda is kihagyta a lehetőségeit. Az utolsó húsz percre a mérkőzés színvonala visszasüllyedt az első félideire, és ehhez nem is kell mit hozzáfűzni.

 

NB I, 21. forduló

Péntek

Mezőkövesd–Bp. Honvéd 0-0, Mezőkövesd, 1000 néző, jv.: Csonka.

Szombat

Kisvárda–Paks 14.45 (M4 Sport+)

Gyirmót–Zalaegerszeg 17.00 (M4 Sport+)

MTK–Ferencváros 17.00 (M4 Sport)

Vasárnap

Puskás Akadémia–Debrecen 15.30 (M4 Sport)

Mol Fehérvár–Újpest 17.45 (M4 Sport)

Borítókép: Küzdöttek a játékosok, de sokra nem mentek vele (Fotó: Kovács Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.