A német sajtót lenyűgözte a Kisvárda ukránokat segítő akciója

A német Deutsche Welle méltatta a labdarúgó NB I-ben szereplő Kisvárdát. A magyar–ukrán határhoz közeli város akadémiája önzetlen segítséget nyújt az ukrajnai sportolóknak: a szállásukat biztosítja és a továbbhaladásukat szervezte meg.

Magyar Nemzet
2022. 03. 18. 7:38
Révész Attila
Révész Attila tájékoztatta a német Deutsche Wellét Fotó: KOVACS PETER Forrás: Nemzeti Sport/Kovács Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német Deutsche Welle lapnak nyilatkozott Révész Attila, a labdarúgó NB I harmadik helyén álló Kisvárda sportigazgatója az Ukrajnából érkező sportolóknak nyújtott segítségről. – Úgy döntöttünk, hogy ezt az erőfeszítést a saját költségvetésünkből finanszírozzuk, és majd később aggódunk azon, hogyan próbáljuk meg kompenzálni a veszteséget. Most ez a prioritás, mert fontos, hogy a rászorulóknak új lehetőséget adjunk. Már most is rengeteg olyan ember van ebben a városban, akinek az otthonát lebombázták. Nem fognak tudni visszatérni, új életet kell kezdeniük – mondta a sportigazgató. 

Fotó: Földi Imre / Nemzeti Sport /Földi Imre

Mint ismert, több más akadémia is az ukrán sportolók segítségére sietett, de a Kisvárda ennél is tovább ment: adománygyűjtést szervezett a fizetésükből kieső ukrán labdarúgók és családjuk támogatására. Ennek eredményeként tízezer euró jött össze, és ebből a keretből hetven futballista családját segítik.

A Kisvárdának több ukrán játékosa is van, Révész a Deutsche Wellének elárulta, két játékosát is nagyon megviselte a háború. Anton Kravcsenko azzal szembesült, hogy a Donyecktől nem messze élő szülei inkább meghalnak, mint hogy elköltözzenek.

– Kravcsenko szülei Dnyipropetrovszk régióban élnek, ahol kezdetben nem voltak harcok. Ez mostanra megváltozott, talán át kell gondolniuk a korábbi döntésüket. Ő egyébként sem bevethető most, mert megbetegedett, de mostanában annyira megérintették a történtek, hogy nem lehetett betenni a csapatba – nyilatkozta a sportigazgató. 

Artem Odincov katonai behívójáról korábban ITT írtunk.

Borítókép: Révész Attila sportigazgató tájékoztatott a kisvárdai segítő akcióról (Fotó: Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.