Egy hajszálon múlott, de elszállt a magyar bajnok továbbjutási esélye

A Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely csaknem húszpontos hátrányból állt fel Strasbourgban, úgy mentette hosszabbításra a meccset, hogy két másodperccel a vége előtt csak a balszerencse fosztotta meg a győzelemtől. A hosszabbításban a franciák jobbak voltak, végül 98-86-ra nyertek, és a magyar bajnoknak így az utolsó forduló eredményeitől függetlenül már nincs esélye nyolc közé jutni a Bajnokok Ligájában.

Magyar Nemzet
2022. 03. 15. 9:36
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csupán egyetlen milliméteren múlott. A magyar bajnok, a Falco-Szombathely legjobbja, Perl Zoltán középtávolról dobott, mindössze két másodperc volt hátra, az eredményjelző 82-82-t mutatott. A labda ide-oda pattogott a gyűrűn, ha egy hajszállal odébb pattan, és beesik, akkor megvan a bravúr, a magyar csapat nyer Strasbourgban, a Bajnokok Ligája második csoportkörének az utolsó előtti meccsén, életben maradnak a továbbjutási reményei – ám nem pattant ennyivel odébb, végül leperdült a gyűrűről. 

Következett a hosszabbítás, amelyben a hazai csapat pillanatok alatt elhúzott hét ponttal, és ezzel el is döntötte a meccset, 98-86-ra kapott ki a Falco. Ha az eredményt nézzük, akkor talán hiábavalónak látszik a hősies küzdelem a franciák otthonában. Mivel a szombathelyiek olykor csak éppen, hogy, máskor simán kikaptak a nyolcba kerülésért zajló második csoportkörben, azaz nyeretlenül érkeztek el az ötödik fordulóig, most nyerniük kellett volna, illetve nyerniük kell majd a jövő héten is, és akkor még lehetett volna számolgatni, ám az újabb vereséggel eldőlt, hogy a matematikai esély is elszállt.

 

Fotó: fiba.com

Más szempontból viszont igenis van jelentősége annak, hogy a sokkal magasabban jegyzett Strasbourg a saját csarnokában hosszabbításra kényszerült a magyar bajnok ellen. A Falco bebizonyította, hogy csapatként játszva, szívvel küzdve felveszi a versenyt a más kategóriába tartozó együttesekkel is, azaz ebben az évben nagyot lépett előre. A félelmetesen triplázó franciák 67-48-ra vezettek a 26. percben, a szombathelyiek innen álltak fel, és jutottal el odáig, hogy a végén tényleg csak egy milliméteren múlott a győzelmük.

Lassi Touvi, a Strasbourg edzője azzal kezdte a meccs értékelését, hogy nagyon megdicsérte a Falcót, beismerve, hogy hajszálon múlott csapata veresége. Milos Konakov, a magyar együttes mestere ezt mondta:

– Büszke vagyok a csapatra, amellyel nem voltam elégedett az első félidőben, mert sok triplát kaptunk, pedig tudtuk, ez az erőssége a Strasbourgnak. Aztán változtattunk, feljavult a védekezésünk a térfélcsere után, s egy dobáson múlt a győzelmünk. A hosszabbításban már nem voltunk ott fejben, mindannyian azt hittük, úgy is láttuk, beesik Perl dobása.

Bajnokok Ligája, középdöntő, 5. forduló: SIG Strasbourg (francia)–Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely 98–86 (24–16, 25–22, 21–24, 12–20, 16–4) – hosszabbítás után. A magyar csapat pontszerzői: Perl (24/3, Golomán 19/3, Váradi 11/3, Barac 10, Keller 7, Somogyi 6, Clarc 6, Hawkins 3/3.

Az 5. forduló további programja. Március 15., kedd: Rytas Vilnius (litván)–Lenovo Tenerife (spanyol) 18.30. Az állás: 1. Tenerife 8 (4 mérkőzés, 340–277) , 2. Strasbourg 8 (5, 390–378, 3. Vilnius 6 (4, 310–324) , 4. Falco 5 (5)
 

Borítókép: Váradi Benedekék minden labdáért megharcoltak (Fotó: Fiba.com)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.