Marco Rossi: Dibusz Dénesnek köszönhetjük, hogy nyerni tudtunk

A magyar labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 1-0-re legyőzte Észak-Írországot Belfastban. A találkozó után az M4 Sport kamerája előtt nyilatkoztak a meccs főszereplői, valamint elmondta a véleményét marco Rossi szövetségi kapitány is, és valamennyien kiemelték Dibusz Dénes érdemeit a sikerben.

Magyar Nemzet
2022. 03. 30. 7:07
Labdarúgás - Észak-Írország - Magyarország Fotó: Szigetváry Zsolt Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eseménytelen első félidő után eseményekben dúsabb másodikat hozott Belfastban az északír és a magyar válogatott felkészülési mérkőzése. Csütörtökön a magyar együttes balszerencsés vereséget szenvedett a Puskás Arénában Szerbiától, most viszont kellett Fortuna is az 1-0-s győzelemhez. A találkozó után az M4 Sport kamerája előtt nyilatkozók egyben feltétlenül megegyeztek: bravúrjai nélkül egészen más eredmény született volna.

 

 

szövetségi kapitány a győzelem ellenére nem túl boldogan nyilatkozott:

– A szerbek elleni mérkőzés után csütörtökön elégedettebb voltam, mint most, pedig akkor kikaptunk, most pedig nyertünk. A nyolcvanadik percig megérdemelten vezettünk, olykor vezettünk szép passzokkal felépített támadásokat is, az ellenfelet pedig ívelésekre, hosszú passzokra kényszerítettük. Az utolsó tíz percre viszont a sok csere miatt szétesett a csapat, ami az én hibám, hiszen én cseréltem. Akkor kizárólag Dibusz Dénesnek köszönhetjük, hogy nem kaptunk gólt. Mindig is mondtam, hogy egy poszton semmi gondunk nincs, és ez a kapusé, és Dibusz Dénes is megnyugtató megoldás, de Szappanos Péter sem okozna csalódást. Júniusban a Nemzetek Ligájában inkább a szerbek elleni meccsünkhöz hasonló mérkőzéseket játszunk majd szerintem. Most ez a győzelem az önbizalom miatt nagyon fontos, hiszen előfordulhat, hogy a júniusi négy találkozónkon egyetlen pontot sem szerzünk majd Olaszország, Anglia és Németország ellen.

 

Fotó: Szigetváry Zsolt

A mérkőzés hőse tehát Dibusz Dénes volt, a Ferencváros kapusa a hajrában halmozta a bravúrokat. Ő így értékelte a mérkőzést:

– A vezető gól után az északírek kockáztattak, azzal pedig, hogy mi nem tudtunk elég pontos kontrát vezetni, fel is bátorítottuk őket. A végén egyre több beadás érkezett a kapu elé, de szerencsére sikerült hárítani a lövéseket és a fejeseket, sajnos az egyik helyzet éppen az én hibámból alakult ki. Minden jó, ha jó a vége, fontos győzelem ez. A pálya talaja nagyon nehéz volt, ami mindkét csapat játékán meglátszott.

 

 

Filola Attilának manapság a Mol Fehérvárban nem sok sikerélménye akadt, nem is tagadta, hogy jót tett a lelkének is ez a győzelem:

– Hajtós, rakkolós meccsre számítottunk. A szerbek ellen nem volt szerencsénk, most igen, és kellettek a sikerhez Dibusz Dénes védései is. Szerettük volna győzelemmel a hátunk mögött várni a júniusi Nemzetek Ligája-mérkőzéseket. Jó volt itt lenni tíz napot a válogatottal, kicsit kiszakadni a hétköznapokból, feltöltődve térek vissza a klubomba.

A mérkőzés egyetlen gólját egy védelmi hibát kihasználva szerezte, ő így látta a találkozót:

– Nagyon örülök, hogy sikerült megnyerni egy nehéz mérkőzést. Az utolsó pillanatig mindenki csúszott-mászott, és nem szabad említés nélkül hagyni Dibusz Dénes bravúrjait sem. Én mindig figyelem a lehetőségeket, most jött is, boldog vagyok, hogy sikerült élni vele, és gólt szereztem. Egységesen, jól mozogtunk, taktikailag előbbre léptünk, ugyanakkor a gól után sokszor kapkodtunk, ebben még javulnunk kell.

Borítókép: Dibusz Dénesnek az utolsó tíz percben rengeteg dolga volt (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.