Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Marco Rossi felfedezettje nem érti, miért mellőzik a klubjánál

A jövő hétfői válogatott kerethirdetés előtt Balogh Botond reménykedik, de megérti, ha Marco Rossi eltekint a meghívásától. A Parma védője boldogan menne az U21-es csapathoz, ha oda hívják.

Magyar Nemzet
2022. 03. 11. 9:26
Balogh Botond
Inter Milan's Croatian midfielder Ivan Perisic (L) reacts after missing a chance as Parma's Hungarian defender Botond Balogh (R) looks on during the Italian Serie A football match between Inter Milan and Parma at The Meazza Stadium in Milan on October 31, 2020. (Photo by Vincenzo PINTO / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Balogh Botond tavaly, az Inter elleni 2-2-es döntetlen alkalmával debütált a olasz labdarúgó-bajnokság első osztályában. A milánói fellépését még további kettő követte, tavaly álmában sem gondolta volna, hogy több lehetőséget kap a Serie A-ban, mint a Serie B-ben. Pedig jelenleg a helyzet. Balogh három és fél hónapja nem játszott tétmérkőzést a csapatában, sérülések hátráltatták, és mire teljesen felépült, az új edző nem akarta megbontani a csapata védelmét. A fiatal védő vár a sorára, de nyugtalan.

–  Kicsit nyugtalanít, hogy az idényből lepörgött hét-nyolc hónap, ám nem kaptam lehetőséget, tizenkilenc évesen játékra lenne szükségem. Úgy érzem, a testem készen áll a bevetésre, öt hete a csapattal edzek, de elfogadom a szakmai stáb döntését. Mindenesetre ez is arra sarkall, hogy még keményebben dolgozzak az edzéseken. A munkamorálom nem változott, mindent beleadok, jól megy a gyakorlásokon. Mi mást tehetnék, csinálom, amit elvárnak tőlem, és ha megkapom a lehetőséget, igyekszem élni vele – mondta a labdarúgó a Nemzeti Sportnak

Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi

Balogh hozzátette, hogy klubjának és természetesen neki sem jó, hogy a padon ücsörög. A piaci értéke folyamatosan csökken, s ha a klub értékesíteni akarja a játékospiacon, sokat nem nyerhet vele. A fiatal védő a válogatott meghívóról és az U21-es csapatban való szereplés lehetőségéről is beszélt.

A teljes cikket ITT lehet elolvasni. 

Borítókép: Balogh Botondnak nagyon fontos a válogatott szereplés (Fotó: AFP/Vincenzo Pinto)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.