Thomas Tuchel elárulta, meddig maradhat a Chelsea-nél

Az angol labdarúgó-élvonalban szereplő Chelsea vezetőedzője, Thomas Tuchel szerint az ő és játékosai felelőssége, hogy kiálljanak a klub minden dolgozójáért. A német szakember vasárnap a jövőjéről is beszélt.

Magyar Nemzet
2022. 03. 14. 18:28
TUCHEL, Thomas
Abu-Dzabi, 2022. február 12. Thomas Tuchel, a Chelsea vezetõedzõje a labdarúgó klubvilágbajnokság döntõjében játszott Palmeiras - Chelsea mérkõzés kezdete elõtt az abu-dzabi Mohammed Bin Zajed Stadionban 2022. február 12-én. MTI/AP/Haszan Ammar Fotó: Haszan Ammar
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Chelsea nehéz helyzetbe került az elmúlt napokban, mivel az orosz–ukrán háború kitörése után a brit kormány megtiltotta a klub tulajdonosának, Roman Abramovicsnak, hogy üzleti tevékenységet folytasson a szigetországban. Abramovics szankcionálása pedig a Chelsea-re is hatással van, többek között befagyasztották a klub bankszámláit, megtiltották a mérkőzésekre való jegyek eladását, illetve a szurkolói boltokat is bezárták.

 

Hamarosan új kezekbe kerülhet a londoni együttes, ugyanis brit lapértesülések szerint a kormány azt várja el Abramovicstól, hogy még ezen a héten egyezzen meg a klub eladásáról. Azután javulhat a csapat helyzete, egyelőre viszont bizonytalanságban élnek a játékosok és a klub dolgozói. Őket próbálta megnyugtatni vasárnap Thomas Tuchel vezetőedző, aki a Newcastle 1-0-ra való legyőzése után így nyilatkozott: 

– Nagy jelentősége van ennek a győzelemnek, örültünk, hogy a szurkolóinkat boldoggá tudtuk tenni. Tudjuk, hogy mi kiváltságos helyzetben vagyunk. Ez egy nagy klub és mi állunk a figyelem központjában. Ugyanakkor több száz ember dolgozik még a Chelsea-nél, akik nincsenek ilyen kiváltságos helyzetben. Nekik talán a megélhetésüket is veszélybe sodorták a történtek, így többet is aggódnak a jövő miatt, mint mi. A mi felelősségünk harcolni értük, hogy felemelt fejjel járhassanak és ne adják föl. Ez az, amit meg kell tennünk, és amit elvárnak tőlünk – húzta alá a német menedzser, majd a saját jövőjéről is beszélt:

– Minden kétséget kizáróan a klubnál maradok legalább az idény végéig. Most viszont napról napra élünk, mert egy csapásra megváltozhat minden.

 

Kérdések vannak, válaszok nincsenek

 

Az együttes kapuslegendája, a Chelsea-t ma tanácsadóként segítő Petr Cech is megszólalt a kialakult helyzetről. Az egykori futballista is a klub dolgozóinak pénzügyi helyzete miatt aggódik.

– Sok kérdés kavarog bennünk, de kevés válasz érkezik ezekre. Reménykedünk benne, hogy a klub dolgozói megkapják a fizetésüket, élhetik tovább az életüket és dolgozhatnak. De nehéz válaszolnom az ezzel kapcsolatos kérdésekre, mert nem tudhatjuk, hogy milyen szabályok fognak ránk vonatkozni az elkövetkezendő napokban. Emiatt folyamatosan egyeztetünk. Próbáljuk kitalálni, hogyan irányítsuk a klubot. De mi sem kapunk választ a kérdéseinkre, így nehéz megtervezni a jövőt. Napról napra élünk, jelen pillanatban csak ennyit tudunk tenni.

Borítókép: Thomas Tuchel (Fotó: MTI/AP/Haszan Ammar)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.