Engedett a kormány, Abramovicsnak mihamarabb el kell adnia a Chelsea-t

A korábbi hírekkel ellentétben mégis eladhatja a Chelsea-t Roman Abramovics, sőt a brit kormány azt szeretné, ha a lehető leggyorsabban megszületne az üzlet.

Magyar Nemzet
2022. 03. 12. 7:37
null
London, 2022. február 28. A Chelsea labdarúgóklub címere a londoni Stamford Bridge stadion egyik kapuján 2022. február 28-án. A Chelsea tulajdonosa, az orosz Roman Abramovics 2022. február 26-án a klub jótékonysági alapítványának kezébe adta a labdarúgó Bajnokok Ligájában címvédõ Chelsea irányítását. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai mûvelet végrehajtását Ukrajnában. MTI/EPA/Neil Hall Fotó: Neil Hall
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint arról korábban beszámoltunk, a brit kormány az ukrán háború miatt megbüntette Roman Abramovicsot, befagyasztotta az orosz oligarcha országban lévő vagyonát, illetve megtiltotta neki, hogy üzleti tevékenységet folytasson Nagy-Britanniában.

A döntés az Abramovics tulajdonában lévő Chelsea futballklub mindennapjait is megnehezítette, amely ugyan bizonyos feltételek mellett továbbra is működhet, de nem igazolhat például játékost, a már meglévőkkel nem hosszabbíthat szerződést. Emellett a Kékek bankkártyáit is befagyasztották, szurkolói boltjai is bezártak, és meccsbelépőket sem árusíthatnak a Bajnokok Ligája-címvédőjének mérkőzéseire, csupán a bérletesek látogathatnak ki a csapat stadionjába, a Stamford Bridge-re.

Abramovics nem szeretné, ha a Chelsea bűnhődne miatta, ezért arra készült, hogy eladja a klubot, ám a csütörtöki hírek arról szóltak, az üzlet dugába dől, hiszen a tulajdonos nem tehet szert bevételre a szigetországban. Igen ám, csakhogy Abramovics korábban kijelentette, hogy az eladásból származó teljes összeget a háború miatt nehéz helyzetbe került ukránok javára adja, és úgy látszik, ennek a döntésének köszönhetően mégis sor kerülhet az adásvételre.

A Sky Sports ugyanis péntek késő este közölte, hogy a brit kormány bizonyos feltételek mellett mégis engedélyezi a tulajdonosváltást, sőt azt szeretné, ha a lehető leggyorsabban megkötnék az üzletet, legkésőbb a jövő hét végéig. A hírek szerint jelenleg legalább tíz vevő érdeklődik a klub megvétele iránt.

A sporttelevízió cikke azt is hozzátette, lehetséges, hogy a kormány felold néhány, a Chelsea-vel szembeni szankciót, hogy ne lehetetlenítse el teljesen az együttes működését.

Borítókép: A Chelsea címere a Stamford Bridge stadion egyik kapuján (Fotó: MTI/EPA/Neil Hall)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.