Marco Rossi nem érzi a bizalmat, egy vb-ezüstérmes is kritizálta

William Gallas, a Chelsea és az Arsenal korábbi francia sztárja nem érti, hogy Marco Rossi miért nem hívta be a magyar válogatottba a Zalaegerszeg két labdarúgóját. Közben a szövetségi kapitány épp arról beszélt egy interjúban, hogy nem érzi az emberek korábbi bizalmát a döntései iránt.

Magyar Nemzet
2022. 04. 01. 13:16
ROSSI, Marco
Belfast, 2022. március 28. Marco Rossi szövetségi kapitány az északír labdarúgó válogatott elleni mérkõzés elõtti sajtótájékoztatón a belfasti Winsor Park stadionban 2022. március 28-án. A magyar labdarúgó-válogatott másnap az észak-írországi barátságos mérkõzésen tartja fõpróbáját a júniusi és szeptemberi Nemzetek Ligája-sorozatra. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A korábbi 84-szeres francia válogatott védő, William Gallas, az Arsenal egykori csapatkapitánya jelenleg a ZTE-nél dolgozik egyéni edzőként. Ebben a minőségében kritizálta Marco Rossit, akinek szerinte lehetőséget kellett volna adnia a válogatott márciusi összetartásán a zalaegerszegi csapat két játékosénak, a kapus Demjén Patriknak és a középpályás Tajti Mátyásnak.

– Van két játékos, akit kiemelnék, és nem értem, miért nem kaptak válogatott meghívót, mert tudom, hogy most felkészülési meccsek voltak, és ilyenkor lehetőséget kaphatnak a játékosok arra, hogy eddzenek a válogatottal – mondta Gallas a ZTE YouTube-csatornáján. – Az egyik játékos Demjén Patrik. Annak ismeretében, hogy a három jelenlegi kapus hasonló korú, itt egy kapus, aki a ZTE-ben játszik, és még csak 24 éves. A másik Tajti Mátyás, csapatunk középpályása, aki szintén jó idényt fut. Nem beszélnek róla sokat, de amikor látom, azt látom, hogy visszafogott játékos, aki tudja, mit kell csinálni és mindig jó időben játssza meg a labdát. Neki is meghívót kellett volna kapnia a nemzeti csapatba.

Rossi korábban már egyértelművé tette, hogy nem veszi jó néven, amikor rá akarnak tukmálni játékosokat, és most is külön kitért erre a témára, amely azért is érinti érzékenyen, mert a Honvédtól hasonló okok miatt távozott annak idején.

– Tisztázzunk egy félreértést: mióta a magyar válogatott szövetségi kapitánya vagyok, a szövetségben soha senki nem helyezett rám nyomást, hogy valakit válogassak be – jelentette ki Rossi a Molcsapat.hu-nak adott interjúban. – A közös munka elején tisztáztuk, hogy ha a csapat az én felelősségem, akkor a keret összeállításáról is csak én döntök. Nem vagyok egy akarnok, de ehhez a szabályhoz pályafutásom során mindig tartottam magam, a Honvédtől is emiatt távoztam, pedig bajnokságot nyertünk a csapattal.

Ezt csak azért tartottam fontosnak elmondani, mert úgy érzem, hogy míg a szövetség részéről továbbra is ugyanazt a bizalmat érzem, addig jelenleg az a benyomásom, hogy a szurkolók nem annyira bíznak a döntéseimben, mint korábban – tette hozzá Rossi. – Ez azonban engem nem változtat meg, továbbra is a legjobb tudásom szerint készítem fel a csapatot, és azokra a játékosokra fogok építeni, akiket szakmai indokok alapján megfelelőnek tartok.

Mindebből a legfontosabb talán az, hogy Rossi valamiért nem érzi annyira az emberek bizalmát, mint korábban. A magyar válogatott a tavaly nyári álomszerű Eb-szereplés után az ősszel felemás teljesítményt nyújtott, Albánia ellen oda-vissza kikapott a vb-selejtezőkön, ugyanakkor a Wembley-ben Anglia ellen elért bravúros döntetlennel visszaszerezte a becsületét. Az idei első két meccs is felemásra sikerült március végén a Szerbia elleni hazai vereséggel és az Észak-Írország elleni idegenbeli győzelemmel.

Borítókép: (Fotó: Szigetváry Zsolt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.