Schön Szabolcs nem akar fejtörést okozni Marco Rossinak

Schön Szabolcs szerint a rosszkor jött sérülése is szerepet játszik abban, hogy nem jut szóhoz klubjában, az FC Dallasban.

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Sport2022. 04. 30. 14:26
Schön Szabolcs válogatott edzés Varga Roland Sigér Dávid
Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lapunkban rendszeresen beszámolunk a külföldi klubban játszó magyar labdarúgók szerepléséről. Ezeknek az összeállításoknak tavaly rendszeres szereplője volt Schön Szabolcs is, aki 2021 májusában csatlakozott az észak-amerikai profi ligában (MLS) szereplő FC Dallashoz, majd rendre lehetőséget kapott a piros-kék csapatban.

Idénre azonban megváltozott a helyzet: a 2022-es kiírásban már nyolc meccset lejátszott a Dallas, a nyolcszoros magyar válogatott szélső azonban még egyetlen percet sem töltött a pályán.

– Télen edzőt váltott a klub, a rájátszás elérésének reményében megerősítették a keretet. Egy amerikai felnőtt-  és egy argentin utánpótlás-válogatott szélsőt (Paul Arriola és Alan Velasco) igazolt a vezérkar, így nagyobb lett a verseny a csapatba kerülésért. Bár a felkészülést végigcsináltam és az edzőmeccseken rendre játszottam, a február huszonhatodikai idénynyitó előtt három nappal megsérültem. Nem segített rajtam, hogy a vádlisérülésem miatt két hétig nem edzhettem, a csapat pedig jól rajtolt. Lehet mondani, hogy az én szemszögemből ez egy peches szituáció, de nem tudok vele mit kezdeni, keményen edzek, hogy megkapjam a lehetőséget a bajnokságban – mondta Schön a Nemzeti Sportnak.

Reményt adhat a magyar játékosnak, hogy legalább az amerikai kupában lehetőséget kapott, sőt gólpasszal járult hozzá klubja továbbjutásához.

– Egész jól ment a játék a Tulsa elleni győztes meccsen, mindkét gólunkból kivettem a részem: az elsőnél a passzom után szabálytalankodtak tizenegyest érően a csapattársammal szemben, a másodiknál pedig gólpasszt adtam. Látta rajtam a mester, hogy odateszem magam, elégedett volt a játékommal.

A mellőzés ellenére Marco Rossi meghívta Schönt a magyar nemzeti csapat keretébe a két márciusi felkészülési találkozóra, de a huszonegy éves játékos végül sem Szerbia, sem Észak-Írország ellen nem lépett pályára.

– Nem éltem meg úgy, hogy potyára utaztam haza. Jó volt edzeni a többiekkel, belecsöppenni a csapatra jellemző miliőbe, s az is sokat jelentett, hogy találkozhattam a családommal. Érzem, számítanak rám a válogatottnál, szövetségi kapitányt is érdekli, mi van velem. Ugyanakkor tisztában vagyok vele, hogy a meccshiány miatt kimaradhatok a keretből. Az őszi selejtezőkön nyújtott teljesítményem nem számít a válogatásnál, ha a klubomban nem lépek pályára. Azért is szeretnék mihamarabb játékba lendülni Dallasban, hogy a kapitánynak ne okozzon fejtörést, számítson-e rám vagy sem – fogalmazott Schön.

 

Borítókép: Schön Szabolcs idén a válogatottban is csak edzésen került pályára (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.