A Fradi korábbi edzőjét nevezték ki a Zalaegerszeg élére

Visszatér Magyarországra Ricardo Moniz, aki korábban 45 tétmérkőzésen irányította a Ferencváros csapatát a magyar labdarúgó-élvonalban. A holland edző a Bundesligába való feljutásról épp csak lemaradó Hamburgot hagyta ott az NB I-es munkáért.

Magyar Nemzet
2022. 05. 25. 18:29
Forrás: ZTE FC
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyolc fordulóval az idény vége előtt a negyedik helyen állt a ZTE, amikor Waltner Róbert vezetőedző váratlanul felmondott. A helyét Molnár Balázs vette át ideiglenesen a szezon hátralévő meccseire, az elmúlt napokban pedig már pletykáltak arról, hogy a zalaegerszegi klub Ricardo Monizt szerződtetné edzőnek, noha Lipcsei Péter neve is felvetődött.

A holland edző az előző idényben a Hamburg képességfejlesztő edzőjeként dolgozott, a csapat bronzérmes lett a német másodosztályban, s hétfő este osztályozón kapott ki a Herthától, így nem jutott vissza a Bundesligába. Moniz felbontotta a szerződését a Hamburggal, s szerdán aláírt a ZTE-hez.  

– Ricardo Moniztól azt várjuk, hogy egy eredményes, közönségszórakoztató futballt játszó csapatot alakítson ki. Az a célunk, hogy az ő vezetése mellett, odaérjünk az első öt pozíció egyikébe – nyilatkozta a ZTE honlapján Végh Gábor elnök.

– Egy szenvedélyesen győzni akaró és győzni szerető embert kerestünk a vezetőedzői pozícióba, aki hisz a fiatal játékosokban és építi is őket – mondta Dragóner Attila, a klub sportigazgatója, aki a Fradiból jó kapcsolatot ápolt Monizzal. – Ricardo minden edzésen és mérkőzésen száz százalékon ég, és ezt a munkamorált várja el a játékosoktól is. Teljes mértékben beleillik abba a profilba, amit kerestünk.

Moniz dolgozott a Grasshoppers, a PSV Eindhoven, a Tottenham Hotspur és a Hamburg együttesénél is. Vezetőedzőként az első nagy sikerét 2012-ben aratta, amikor osztrák bajnok, majd kupagyőztes lett a Red Bull Salzburggal. Még ugyanabban az évben a Ferencváros edzőjévé nevezték ki és az idény végén Ligakupa-győzelmet ünnepelhetett a zöld-fehérekkel. Közel másfél év után távozott, 2012 augusztusa és 2013 decembere között 45 tétmérkőzésen irányította a Fradit.

Ezután megfordult Lengyelországban, Németországban, Angliában, Hollandiában, Dániában és Szlovákiában is. Sajtóhírek szerint Moniz zalaegerszegi stábjához csatlakozhat a honfitársa, a korábbi Fradi-játékos Julian Jenner is, aki az Ajax utánpótlásában dolgozik.

Borítókép: Végh Gábor, Ricardo Moniz és Dragóner Attila (Fotó: ZTE FC)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.