Eddig hiába reménykedett a csodában a Ferencváros

Az utolsó fordulóban dől el a bajnoki cím sorsa a női kézilabda NB I-ben, de a Győri ETO továbbra is páholyban, miután 34-18-ra legyőzte a Dunaújvárost.

Magyar Nemzet
2022. 05. 14. 18:34
null
2022.05.14 Női kézilabda NB I - Audi ETO-DKKKA 34-18 Fotó: Nagy Gábor Kisalföld Győr Fotó: NAGYGABOR
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négy éve óriási gólpárbajt hozott a női kézilabda NB I utolsó fordulója: a Győri ETO és a Ferencváros akkor azonos pontszámmal zárt az élen, a gólkülönbség azonban egyetlen találattal a Rába-partiak javára billentette a mérleg nyelvét.

Az azonos pontszám idén is adott az utolsó forduló előtt, a gólkülönbségek közötti eltérés azonban sokkal nagyobb: a negyvenöt találatnyi hátrányt aligha tudja ledolgozni a fővárosi csapat.

Így aztán leginkább abban reménykedhet a Fradi, hogy a Győr pontot veszít. Ezt a szívességet az utolsó előtti bajnokiján, a Dunaújváros ellen nem tette meg az ETO: a 34-18-as végeredmény több mint magabiztos sikert jelez.

Az utolsó reménye a Ferencvárosnak a Debrecen, amely már biztosan harmadik helyen zárja a bajnokságot, ugyanakkor egy itthon nagyon régen látott bravúrral még beleszólhat a bajnoki cím sorsába, ha hazai pályán pontot szerez a Győr ellen.

Igaz, a DVSC csak akkor segíthet az FTC-n, ha a fővárosiak megoldják a saját feladatukat a Vác ellen, márpedig ez néhány napja komoly nehézséget okozott a Fradinak.

Borítókép: A Dunaújváros nem tudta megállítani a Győrt (Fotó: Kisalföld/Nagy Gábor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.