időjárás 24°C Huba 2022. augusztus 19.
logo

Ambros Martín elnézést kért, de nem Elek Gábortól

Magyar Nemzet
2022.05.11. 17:42 2022.05.11. 17:54
Ambros Martín elnézést kért, de nem Elek Gábortól

Rendhagyó sajtótájékoztatót tartott Ambros Martín, a Győri Audi ETO női kézilabdacsapatának az edzője és Endrődi Péter, a klub elnökségi tagja. Martín bejelentette, a Fradi edzőjével, Elek Gáborral történt affér miatt elnézést kér a szurkolóktól, a klubtól és a játékosoktól, de fellebbezni fog a kézilabda-szövetség büntetése ellen, mivel nem tartja indokoltnak a két mérkőzésre szóló eltiltást és a 200 ezer forintos pénzbírságot.

A Ferencváros elleni nagycsütörtöki rangadó óta Ambros Martín nem beszélt Elek Gáborral. A Győri Audi ETO spanyol és az FTC-Rail Cargo Hungaria magyar edzője egy vitás eset kapcsán kis híján összeverekedett a 29-24-es Fradi-győzelemmel véget ért rangadón. A Magyar Kézilabda-szövetség azóta két-két mérkőzésre eltiltotta az edzőket, és 200 ezer forint pénzbírságot szabott ki a magukról megfeledkezett szakvezetőkre. 

Az ominózus mérkőzés után több mint három héttel Ambros Martín és a Győri Audi ETO elnökségi tagja, Endrődi Péter sajtótájékoztatót tartott. Az edző hangsúlyozta, nem ért egyet a büntetésével, az igazságérzete mondatja azt, hogy fellebbezést nyújtson be az ítélet ellen. Martín mindenekelőtt bocsánatot kért a rangadón mutatott viselkedéséért.

Martín kifejette, hogy az ítéletben leírtak nem fedik a valóságot, és a büntetést túlzónak tartja. 

– Szeretnék elnézést kérni a klubtól, a játékosoktól, a szurkolóktól a történtekért. Sajnálom, hogy erről kell még beszélni. Szeretnék élni a jogommal, hogy megvédjem magam. Fellebbezési jogommal élni fogok, mert az elsőfokú határozat szerintem nem fedi a teljes igazságot. Azt gondolom, nem védhettem meg magam, mert azonnal végrehajtható lett a határozat. Ez ellen szeretném megvédeni magamat. Azt gondolom, az ítélet, és ami történt, messze nincs egyensúlyban egymással. Jelen nyilatkozatommal a büntetésről való témát lezártam, a két bajnokira és a Magyar Kupára készülünk. Elsősorban csak saját magamat, emberi méltóságomat szeretném megvédeni – mondta az 54 éves szakember.

Endrődi Péter, a győri klub elnökségi tagja a támogatásáról biztosította Ambros Martínt. –  Jobb a sportsikerekről beszámolni, de munkáltatóként úgy érzem, meg kellett szólalnunk. Azért most, mert eddig a Brest elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésre koncentráltunk. Ambros Martínt támogatjuk, hogy élhessen a jogával, ezt klubunk kiemelten fontosnak tartja. Ha az edzőnk úgy dönt, hogy fellebbez, abban is támogatjuk – idézi Endrődit a Kisalföld. 

Borítókép: Ambros Martín és Elek Gábor kis híján összeverekedett a Fradi–Győr rangadón (Fotó: Nemzeti Sport)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.