időjárás 24°C Huba 2022. augusztus 19.
logo

Önkritikusan nyilatkozott a Ferencváros csapatkapitánya

Szilágyi
2022.05.04. 11:03 2022.05.04. 15:43
Önkritikusan nyilatkozott a Ferencváros csapatkapitánya

A győzelem mellett a gólkülönbség javítása volt az FTC-Rail Cargo Hungaria elsődleges célja a Vác elleni NB I-es bajnoki mérkőzésen. Az edzőjét, Elek Gábort eltiltás miatt nélkülöző, aranyálmokat szövögető Ferencváros nagyon megizzadt a korábbi fiókcsapata otthonában, végül egy góllal tudott nyerni. Szucsánszki Zita csapatkapitány nem hallgatta el csapata gondjait.

Aki emlékszik a 2017–2018-as női kézilabda NB I véghajrájára, biztosan nem felejti el a Vác látogatását a Népligetben. A Fradi és a Győr pontazonossággal álltak a tabella első két helyén, közöttük a gólkülönbség rangsorolt a Győr javára. Az utolsó fordulóban a Győrnek a Békéscsaba ellen úgy kellett nyernie, hogy a Fradi–Vác mérkőzésen született gólkülönbségnél héttel jobbat produkáljon.

Az FTC és a Vác közötti sportszakmai együttműködés (Németh András, a Fradi korábbi sikeredzője Vácon szakmai tanácsadó) miatt okkal feltételezték a szurkolók, hogy a Duna parti csapat nem gördít akadályt a Ferencváros céljai elé. Ez éppenséggel nem így történt: amíg a Békéscsaba könnyen megadta magát Győrben, a Vác alaposan megnehezítette a Fradi dolgát, és ez a bajnoki címbe került. Ettől függetlenül Háfra Noémi 25 másodperccel a vége előtt aranyérmet jelentő gólt szerezhetett volna, de hibázott. A Győr lett a bajnok, összesítésben egyetlen góllal bizonyult jobbnak, mint a Ferencváros.

Tegnap Vácon igyekezett javítani a gólkülönbségén a Győrrel idén is azonos pontszámmal álló Ferencváros egy korábbi fordulókból elhalasztott mérkőzésen. A zöld-fehérek dolgát megnehezítette, hogy Elek Gábor vezetőedző ezen a találkozón még nem ülhetett le a kispadra, nem játszhatott Béatrice Edwige és Suba Sára, mert ők a mérkőzés eredeti időpontjában nem tartoztak a zöld-fehérek keretéhez, illetve Alicia Stolle és Tóth Nikolett is hiányzott a sérülés után lábadozó Bíró Blanka, Julia Behnke és Kovacsics Anikó mellett.

A Vác idén sem adta olcsón a bőrét, a végletekig kiélezett meccsen Ballai Borbála (az FTC kölcsönjátékosa) egyenlített, de a Fradié volt az utolsó szó, Klujber Katrin állította be a 30-29-es végeredményt. Pontszámban maradt az azonosság az ETO és az egy meccsel kevesebbet játszó Ferencváros között, ám a Győrnek 75-tel jobb a gólkülönbsége. A fővárosi zöld-fehérek sorrendben a Szombathely, a Budaörs után (mit tesz az élet…) a Vác elleni mérkőzéssel fejezik be a bajnokságot.

A Ferencváros csapatkapitánya, Szucsánszki Zita még nem tekint előre, de önkritikusan elismerte, hogy nem volt az igazi a váci teljesítmény. Nagyon megnehezítettük a saját dolgunkat, borzasztó sok ziccert hagytunk ki, nagyon sok labdát adtunk el. A védekezésünk – az én részemről – botrányos volt. Nem éreztem a távolságot. Nagyon megborult a védekezésünk Edwige kiesése után, de mi kellettünk ahhoz, hogy ilyen szorosan alakult a Vác elleni találkozó. Vácon mindig szenvedünk, soha nem számítunk sima mérkőzésre. A sok hiányzó miatt kevesen vagyunk, de lesz ez még jobb is. Természetesen azon leszünk, hogy a hátralevő mérkőzéseket megnyerjük és persze javítsunk a gólkülönbségünkön – nyilatkozta Szucsánszki Zita a Ferencváros honlapján.

A trónkövetelő Győr előbb otthon a Dunaújváros ellen játszik, majd a Debrecen otthonában fejezi be a bajnokságot. A két csapat ellenfelei közül egyértelműen a válogatott játékosokat (Planéta Szimonetta, Bordás Réka, Tóvízi Petra, Vámos Petra) felvonultató DVSC képviseli a legnagyobb játékerőt. Ebben bízhat a több sebből vérző Ferencváros az utolsó fordulójában. 

Borítókép: Sziucsánszki Zita önkritikusan fogalmazott (Fotó: Nemzeti Sport)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.