Megint hoppon maradhat a Real Madrid

Az utóbbi napokban elkerülik a sikerélmények a Real Madridot. A szombaton a Liverpool elleni Bajnokok Ligája-döntőre készülő klubot végül kikosarazta Kylian Mbappé, s úgy tűnik, egy másik francia labdarúgóról is lemaradhat a tizenháromszoros BL-győztes. Aurelien Tschouameni az illető.

Magyar Nemzet
2022. 05. 25. 8:53
Aurelien Tchouameni
Monaco's midfielder Aurelien Tchouameni celebrates after scoring during the French L1 football match between Lille OSC and AS Monaco at the Pierre Mauroy Stadium in Villeneuve d'Ascq, northern France on May 6, 2022. (Photo by DENIS CHARLET / AFP) Fotó: DENIS CHARLET / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pedig olyan meggyőzően indult, mint egy vérprofi figyelemelterelő hadművelet. A Real Madrid ugyanis nem engedheti meg magának, hogy akár csak pár napig is lúzerként emlegessék a labdarúgás világában. az elmúlt hétvégén jelentette be, hogy marad Párizsban, pedig a Real kitartóan ostromolta, mesés fizetéssel csábította, a francia világbajnok a jelenlegi klubja, a PSG mellett döntött.

Florentino Pérez klubelnök nem sokáig nyalogatta a sebeit, a hét első napján világgá kürtölte különböző informális csatornákon keresztül, hogy a Realnál immár Aurelien Tschouameni leigazolása az első számú prioritás. A Monaco középpályásának a megszerzése azonban nem várt bonyodalmakba ütközött.

FBL - FRA - LIGUE1 - LILLE - MONACO
Fotó: aak Moineau / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

Tegnap a francia RMC Sport jóvoltából felröppent a hír, hogy a Real megállapodott a labdarúgó klubjával, kisvártatva cáfolt a spanyol Marca. Az első számú madridi sportlap szerint a Blancók sokallják a 80 millió eurós vételárat a játékosért. Az történt ugyanis, hogy amíg a Real mindent egy lapra, azaz a Mbappé-transzferre tett fel, a Liverpool és a Paris SG is udvarolgatott Tschouameninek és klubjának. Mivel a monacóiak megörültek a hirtelen jött érdeklődésnek, azonnal felverték a játékos árát. Hát, ezért kérnek most a hercegségbeliek legalább nyolcvanmillió eurót a Real Madridtól, mert tudják, hogy ezt az összeget nevetve kifizeti a Liverpool és a PSG.

Florentino Pérez nem engedhet meg magának még egy kudarcos történetet, de nagy kérdés, hogy meddig hajlandó elmenni az árversenyben, amikor a klubja imázsa is a tét.    

Borítókép: Aurelien Tschouameni, a Real Madrid kiszemeltje (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.