Hanga Ádám örömmel jön haza a válogatottba

Kisebb combsérülést szenvedett a spanyol bajnoki döntőn Hanga Ádám, a Real Madrid 33 éves kosárlabdázója. A tavaly a Barcelonával, idén a Reallal aranyérmes játékos magától értetődőnek véli, hogy ott lesz az augusztus végén kezdődő Eb-n a magyar válogatottban.

Magyar Nemzet
2022. 06. 21. 11:11
Real Madrid vs Anadolu Efes Istanbul
epa09963876 Real Madrid's Adam Hanga (R) in action against Anadolu Efes' Rodrigue Beaubois (L) during the Euroleague Basketball final match between Real Madrid and Anadolu Efes in Belgrade, Serbia, 21 May 2022. EPA/ANDREJ CUKIC Fotó: MTI/EPA/ANDREJ CUKIC
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 33 éves gyorsan alapember lett azután, hogy tavaly nyáron az örök rivális Barcelonától megszerezte őt a Real Madrid. Az univerzális kosaras – az előző években az egyestől a négyes posztig egyaránt bizonyított – a 2021–2022-es idényben a Realt érintő valamennyi sorozatban (bajnokság, Spanyol Kupa, Euroliga és Szuperkupa) 72 tétmérkőzésen játszott, átlagban 19.7 percet volt a parketten, s hét pontot, három lepattanót és 1.7 gólpasszt jegyzett. Csapatával megnyerte a spanyol Szuperkupát és a bajnokságot, ezüstérmes lett a Spanyol Kupában és az Euroligában. Hanga a legtöbb pontot (20) a Badalona elleni májusi bajnokin szerezte, a legtöbb lepattanó (10) az izraeli Maccabi Tel-Aviv elleni Euroliga-negyeddöntő harmadik mérkőzésén került a neve mellé, a legjobban a Barca elleni finálé nyitó meccsén (6) szolgálta ki társait gólpasszokkal.

Hanga a Nemzeti Sportnak adott interjúban elmondta, hogy ott lesz a portugálok elleni, július elseji budapesti meccsen, de más kérdés, hogy tud-e játszani a kisebb combsérülése miatt. Az augusztus végén kezdődő Európa-bajnokságon a részvétele az elmondása szerint nem lehet kérdéses: reményei szerint ezúttal a teljes felkészülésen részt vehet, amit már nagyon vár, ugyanis négy éve nem játszott a válogatottban.

A legmagasabban jegyzett magyar kosaras többek között a bajnoki cím megünnepléséről és a szezon érdekes pillanatairól is beszélt a Nemzeti Sportnak.

A teljes interjút IDE KATTINTVA lehet elolvasni.

Borítókép: Hanga Ádám hamarosan csatlakozhat a válogatott kerethez (Fotó: AFP)

  

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.