Érzelmileg viselte meg a vereség a magyar klasszist

Hanga Ádám tavaly a Barcelonával, idén a Real Madriddal maradt alul az Euroliga-döntőjében. A 33 éves kosárlabdázó már a bajnoki rájátszásra fókuszál, de nem tudja, lesz-e még valaha lehetősége megnyernie az elitsorozatot.

Magyar Nemzet
2022. 05. 25. 9:50
Real Madrid vs Anadolu Efes Istanbul
epa09964138 Real Madrid's Adam Hanga reacts after losing the Euroleague Basketball final match between Real Madrid and Anadolu Efes in Belgrade, Serbia, 21 May 2022. EPA/ANDREJ CUKIC Fotó: MTI/EPA/ANDREJ CUKIC
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legjobb magyar kosárlabdázónak nincsen szerencséje a nemzetközi kupadöntőkkel. Tavaly a Barcelona, idén az elmúlt hétvégén a Real Madrid csapatával maradt alul a török Efes Anadolu ellen az Euroliga fináléjában. nem titkolja, érzelmileg megviselte a vereség. – A legnehezebb azt elfogadni, hogy nem sikerült, hogy karnyújtásnyira voltunk a sikertől. Ráadásul nekem egy éven belül két vesztes finálé jutott, amit nyilván máshogy éltem meg. Persze a tavalyi, Barcelonával elvesztett döntő is fájt, de az más helyzet volt, akkor alig játszottam. Most kulcsjátékos voltam, és általunk végig kontrollált meccsen kaptunk ki. Az első, ami eszembe jutott a döntő után, hogy vajon leszek-e még ennyire közel, lesz-e lehetőségem még valaha Euroligát nyerni… Idáig eljutni is nagy szó volt, főleg olyan csapattal, amelyet az idényben sok kritika ért. A győzni akarásunk példás, de nem lett teljes a kép. Marad a sebek nyalogatása.  Ilyenkor az ember megpróbálja más perspektívába helyezni az életét: van egy szerető családom, egészségesek a gyerekeim, és jólétben élünk, amire nem mindennap gondolunk. Én ehhez fordulok, mert komfortérzetet nyújt. A kislányaimat nem érdekli, apu miért morcos, ha velük vagyok, félre kell tennem a csalódottságomat. S új célt kell kitűzni, mert az segít. Az ilyen mentális és fizikai erőfeszítés után jön az érzelmi kiürülés, ilyenkor az ember legszívesebben elbújna a világ elől – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak a 33 éves klasszis.

Real Madrid vs Anadolu Efes Istanbul
Fotó: MTI/EPA/Andrej Cukic

Hanga a családja mellett kapcsolódik ki, próbál arra fókuszálni, hogy milyen kiegyensúlyozott élete van, és természetesen nem feledkezik meg a szezon hátralevő részéről sem. Ma kezdődik a Manresa elleni elődöntő a spanyol bajnokságban.

A teljes interjút ITT lehet elolvasni.

Borítókép: Hanga Ádám a spanyol bajnokságban vigasztalódhat (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.