Lewis Hamilton az első, Mohamed Szalah a második Angliában

A Mercedes pilótája az elmúlt hónapokban 23 millió eurót adományozott jótékonysági célokra.

Magyar Nemzet
2022. 06. 27. 11:06
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Halovány Mercedes, ráadásul, „pattogó” autó és emiatt kínzó hátfájás ide vagy oda, legutóbb Montrealban megszerezte idei második dobogós helyezését, a Kanadai Nagydíjon ugyanúgy harmadikként zárt, mint a Formula–1-es szezont még márciusban nyitó bahreini futamon. A hétszeres világbajnok az összetettben csupán a hatodik helyen áll, csapattársa, George Russell is megelőzi, aki a negyedik. A hét végén jön a Brit Nagydíj, előtte pedig Hamilton most a jótékonykodásával került be a hírekbe.

A már 37 éves pilóta, aki hangosan küzd a rasszizmus ellen és az LMBTQ-közösség támogatója, amit sokak felháborodását kiváltva a Formula–1-ben is harsányan propagál, a The Sunday Times beszámolója szerint az elmúlt hónapokban 23 millió eurót adományozott jótékonysági célokra. Elsősorban fiatalok számára, az oktatásuk és a foglalkoztatásuk támogatására. Hamilton nettó vagyonát körülbelül 350 millió euróra becsülik, ami azt jelenti, hogy teljes vagyonának 6,5 százalékát adományozta el.

Ezzel Hamilton az ötödik helyet foglalja el az Egyesült Királyság legnagyobb „jótevőinek” listáján. A rangsorban a sportolók között ő áll az első helyen, a második pedig Mohamed Szalah, a Liverpool labdarúgója, aki az összesített rangsorban a nyolcadik. A 47 millió euróra becsült nettó vagyonnal rendelkező egyiptomi futballista a közelmúltban mintegy hárommillió eurót adományozott egészségügyi szervezeteknek. Ezzel ő a vagyona 6,3 százalékát adományozta el, ami tehát arányában éppen olyan mértékű, mint Lewis Hamilton jótékonykodása.

Borítókép: Lewis Hamilton egyelőre gyengébben teljesít, mint George Russell (Forrás: Twitter/Mercedes–AMG Petronas F1 Team)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.