Messi túlságosan is akart a PSG-nél, az egészsége bánta

A francia élvonalban szereplő Paris Saint-Germain hétszeres aranylabdás futballistája, Lionel Messi elárulta, hogy a koronavírus utóhatásaival neki is meg kellett küzdenie.

Magyar Nemzet
2022. 06. 01. 9:51
null
Paris Saint-Germain's Argentinian forward Lionel Messi reacts at the end of the French L1 football match between Paris-Saint Germain (PSG) and ES Troyes AC at The Parc des Princes Stadium in Paris on May 8, 2022. - The match ended 2-2. (Photo by Anne-Christine POUJOULAT / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2022 januárjában fertőződött meg a koronavírussal, és ahogy ez másokkal is megtörtént, a betegség őt is ledöntötte a lábáról, torokfájással, köhögéssel küzdött, illetve lázas is volt. A hétszeres aranylabdás játékos a napokban az argentin TYC Sportsnak nyilatkozott a történtekről, és felfedte, a betegség utóhatásaival meglepően sokáig küzdött, hosszú ideig légzési nehézségei voltak még azután is, hogy negatív tesztet produkált.

– Az utóhatások engem sem kerültek el, a tüdőmmel akadtak gondjaim. A visszatérésem után nagyjából egy-másfél hónapig nem tudtam futni a tüdőm állapota miatt.

A 34 éves szélső csapata, a Paris Saint-Germain három mérkőzését hagyta ki a fertőzöttsége okán. Utána viszont túl nagy hévvel vetette be magát az edzésekbe, hogy mihamarabb visszatérhessen a pályára. Mint kiderült, ez nem volt jó döntés – a nagy akarást az egészsége bánta.

– Korábban visszatértem, mint ahogy kellett volna. Siettettem a dolgokat, így az állapotom rosszabb lett, és végül ez visszavetett az edzésekben. De nem bírtam tovább várni, futni, edzeni akartam – idézte fel az argentin játékos.

Messi tizenegy góllal és tizennégy gólpasszal zárta első idényét a PSG-nél, ezzel jelentősen elmaradt a korábban a Barcelonában produkált statisztikáitól. A katalán csapat mezében a 2019/20-as szezonban termelte a legkevesebbet az elmúlt évtizedben, amikor 31 találat és 27 gólpassz szerepelt a neve mellett.

 

Borítókép: Lionel Messi (Fotó: AFP/Anne-Christine Poujoulat)
 



 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.