Lionel Messi szerint nem kérdés, hogy idén ki kapja meg az Aranylabdát

A hétszeres aranylabdás Lionel Messi szerint nem kérdés, hogy idén Karim Benzemának, a Real Madrid Bajnokok Ligája-győztes támadójának jár az Aranylabda.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 05. 31. 10:21
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az argentin sztárlabdarúgó maga is elszenvedője volt a francia támadó nagyszerű formájának, ugyanis csapatát, a Paris Saint-Germaint úgy búcsúztatta a spanyol gárda a 16 között, hogy a visszavágón Benzema mesterhármast szerzett. A negyeddöntőben, a Chelsea ellen aztán újabb négy, majd az elődöntőben, a Manchester City ellen három Benzema-gól következett. A Real végül 1-0-ra nyerte meg a döntőt a Liverpool ellen, s bár azt a találatot nem Benzema lőtte, abban mindenki egyetért, hogy a siker egyik fő letéteményese volt.

A 34 éves francia csatár a La Ligában is gólkirály lett. 32 találkozón lépett pályára, s 27-szer volt eredményes, s ezzel nagyban hozzájárult a királyi gárda újabb spanyol bajnoki címéhez.

– Nem kérdés, egyértelmű, hogy Benzema éve rendkívül látványos. Szerintem idén nem lehet kérdés, hogy ő nyeri meg az Aranylabdát – nyilatkozott egy argentin tv-csatornának Messi.

Messi akár szembe is kerülhet Benzemával a november 21-én kezdődő katari világbajnokságon, s azt mondta, szerinte a címvédő franciák a torna favoritjai.

– Franciaország nagyszerű csapat, ezt láthattuk négy évvel ezelőtt. Szerintem az, hogy tavaly hamar kiestek az Európa-bajnokságon – Svájc ellen, a nyolcaddöntőben –, erősebbé tette őket. Argentína mindenkivel meg tud harcolni, és nehézzé is teszi majd minden riválisa dolgát. Ez persze nem jelenti azt, hogy esélyesek lennénk. Ez azt jelenti, hogy harcolni fogunk – fogalmazott a 34 éves Messi, aki jelenleg Bilbaóban készül a válogatottal a szerdai, londoni interkontinentális szuperkupa-mérkőzésre, amelyen az Eb-győztes olaszok lesznek a Copa America-címvédő argentinok ellenfelei.

A Finalissimának elkeresztelt összecsapást harmadszor rendezik meg, de az 1985-ös (Franciaország–Uruguay 2-0, Párizs) és 1993-as (Argentína–Dánia, 11-esekkel Argentína, Mar del Plata) találkozó után közel három évtizedet kellett várni egy újabb alkalomra. A két kontinentális szövetség, a dél-amerikai és az európai tavaly december 15-én szentesítette azt a megállapodást, amelynek értelmében felújítják az interkontinentális vetélkedést. Az olaszok tavaly történetük során másodszor hódították el az Eb-trófeát, a 2020-ról 2021-re halasztott tornán éppen a Wembley Stadionban értek a csúcsra, miután a döntőben 11-esekkel legyőzték a házigazda angolokat. Az argentinok 28 évet vártak egy újabb nagy sikerre, a tavalyi Copa America fináléjában a nagy rivális brazilokat győzték le 1-0-ra, ezzel 15. alkalommal lettek a földrész legjobbjai. A Finalissima egymeccses, ha 90 perc után nincs döntés, egyből következnek a 11-esek. A londoni összecsapás szerdán 20.45 órakor kezdődik, a játékvezető a chilei Piero Maza lesz.

Borítókép: az argentin klasszis szerint egyértelmű, hogy Karim Benzemának jár az elismerés (Forrás: Twitter/Soccer Laduma)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.