Nebojsa Vignjevicset menesztette a Bp. Honvéd, amelyet sürget az idő

A Bp. Honvéd csütörtökön este bejelentette, közös megegyezéssel felbontotta Nebojsa Vignjevics eddig vezetőedző szerződését. Az utódról egyelőre csak pletykák ismertek, a klub későbbre ígéri a megnevezését, a csapat pedig hétfőn kezdi meg a felkészülését.

Magyar Nemzet
2022. 06. 10. 1:29
VIGNJEVIC, Nebojsa Vignjevics Honvéd
Labdarúgó NB I - Budapest Honvéd-Puskás Akadémia FC Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amit várni lehetett, az bekövetkezett: már nem Nebojsa Vignjevics a Bp. Honvéd labdarúgóinak a vezetőedzője. A klub csütörtökön késő este hozta nyilvánosságra a hírt, amely szerint a felek közös megegyezéssel váltak el egymástól. Ez a döntés attól a pillanattól kezdve a levegőben lógott, amióta a tulajdonosok május 30-án bejelentették, hogy a horvát Ivan Kepcija szakmai tanácsadóként, a skót Chris Docherty pedig sportigazgatóként dolgozik Kispesten, és további jelentős változásokat ígértek a szakmai vonalon és a játékoskeretben is.

 

 

Nebojsa Vignjevics február 2-án váltotta a kispadon Horváth Ferencet, és bár a minimális célt teljesítette, azaz a kispestiek bennmaradtak az élvonalban a 9. helyen zárva a bajnokságot, a vezetők szíve és hite szerint a Bp. Honvéd ennél többre lett volna hivatott. Az pedig várható volt, hogy a skót–horvát tandem a maga elképzeléseit kívánja megvalósítani a maga bizalmi embereivel. 

 

 

Ezt erősítik a Nemzeti Sport információ is, amelyek szerint horvát, skót vagy walesi edzője lesz a csapatnak. A sportlap három nevet dobott be, úgy tudja, a korábbi walesi szövetségi kapitány, jelenleg a görög Atromitosz alkalmazásában álló Chris Coleman, a Dundee Unitedet irányító Tam Courts, valamint a skót U21-es válogatott szövetségi edzője, Scot Gemmill is a jelöltek között szerepel. 

Az idő mindenesetre sürgeti a kispestieket, hiszen hétfőn már kezdődik a felkészülés, amelynek a programjából semmi sem ismert, és egyelőre inkább csak sejteni lehet, mint látni a keretben a változásokat.

Borítókép: Nebojsa Vignjevicsnek nem sok nyugalma volt Kispesten (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.