Miután elkerülte a kiesést, skót főnököt nevezett ki a Honvéd

A skót Chris Docherty lett a labdarúgó NB I-ben szereplő Budapest Honvéd sportigazgatója, jelentette be a kispesti klub a honlapján. A mindössze 30 éves új szakmai főnök korábban dolgozott a Hajduk Splitnél és Kínában is.

Magyar Nemzet
2022. 05. 30. 14:07
Forrás: honvedfc.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenkilenc év után csaknem kiesett a Honvéd az NB I-ből, hiszen csak az utolsó fordulóban harcolta ki a bennmaradást a nemrég lezárult bajnoki idényben. Várható volt, hogy a kispesti vezetés változásokat eszközöl a gyenge szereplés után.

Az új szakmai irányvonalat Docherty fogja kijelölni, aki a skót szövetségnél a játékosok fejlesztésével, az ellenfelek, illetve a mérkőzések elemzésével foglalkozott, később az U21-es válogatott stábjának volt a tagja. Ezt követően Kínában szintén a fiatalok fejlesztésén dolgozott, onnan került Splitbe, ahol a Hajduk sportigazgatójának, Ivan Kepcijának a munkáját segítette. A horvát sportvezető is a Honvédhoz csatlakozik, ő tanácsadó lesz Docherty mellett.

– Chris és Ivan érkezésével azt a szakmai munkát szeretnénk átalakítani, megerősíteni és hangsúlyosabbá tenni, ami a játékoskiválasztástól a csapatba építésen át egészen a számonkérésig terjed – nyilatkozta a klubhonlapon Kun Gábor, a Honvéd ügyvezetője. – Jó kluboktól jönnek és dolgoztak már együtt, így azt várjuk tőlük, hogy tapasztalataikat és kapcsolatrendszerüket hasznosítva sikeresebbé tegyék a Honvédot. Emellett még várhatóak átalakítások bizonyos sportszakmai területeken és természetesen a játékoskeretben is jelentős változás lesz.

Hogy Docherty érkezése milyen további változásokat hoz magával, a jövő kérdése. A Honvéd vezetőedzője papíron 2023 nyaráig Nebojsa Vignjevics, akit februárban a korábban menesztett Horváth Ferenc helyére neveztek ki, de csak alig nyújtott jobb teljesítményt az elődjénél. A szerb edző 15 bajnokin átlagban 1,2 pontot szerzett, Horváth 18 meccsen átlagban 1,11-et.

Az edzőkérdésen túl is bőven lesz feladata Dochertynek, ugyanis a Transfermarkt adatbázisa szerint a Honvéd 27 fős keretéből 14 labdarúgó szerződése lejár június 30-án. Közéjük tartoznak olyan fontosabb játékos, mint Tamás Krisztián, Ivan Lovric vagy Bőle Lukács. De Nagy Dominik és Hidi Patrik jelenlegi megállapodása is csak december végéig szól.

Borítókép: Chris Docherty, a Honvéd új sportigazgatója (Fotó: Honvedfc.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.