A Real Madrid útján járnak a zöld-fehérek

A Boston Celtics 100-96-ra nyert a Miami otthonában az NBA keleti főcsoportdöntőjének hetedik meccsén, így harcba szállhat az idei bajnoki címért a Golden State Warriors ellen.

Magyar Nemzet
2022. 05. 30. 10:24
2022 NBA Playoffs - Boston Celtics v Miami Heat
MIAMI, FL - MAY 29: The Boston Celtics celebrate after Game 7 of the 2022 NBA Playoffs Eastern Conference Finals on May 29, 2022 at the FTX Arena in Miami, Florida. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Mandatory Copyright Notice: Copyright 2022 NBAE Brian Babineau/NBAE via Getty Images/AFP (Photo by Brian Babineau / NBAE / Getty Images / Getty Images via AFP) Fotó: NBAE/Getty Images via AFP/Brian Babineau
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiejtették a kiemelkedő egyéniségek vezette csapatot, a címvédőt, majd a ligarendszer legjobbját is a fináléig vezető úton. A futballrajongók is láttak ilyet tavasszal, a Real Madrid a PSG, Chelsea és a Manchester City után a Bajnokok Ligája döntőjében a Liverpoolt is legyőzte.

Így fejezné be a menetelését az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban a Boston Celtics is, amely Keleten a és Kyrie Irving vezette Brooklyn Netset simán, majd a címvédő Milwaukee Bucksot és a főcsoport legjobb alapszakaszmérlegét produkáló Miami Heatet egyaránt hétmeccses párharcban győzte le.

A keleti finálét a Boston már a hatodik találkozón, hazai pályán is lezárhatta volna, de az utolsó percekben akkor még fordított a Miami.

A magyar idő szerint hétfő hajnalban vívott hetedik mérkőzésen végig a Celtics vezetett, ám a hajrában megint a frászt hozta a szurkolóira, Jimmy Butler tizenhét másodperccel a vége előtt fordíthatott volna, de a Heat sztárjának triplakísérlete ezúttal nem volt pontos.

Idén először már a konferenciadöntőkben is kiosztják az legjobb játékosnak (MVP) járó trófeát, s Bostonban a hagyományok miatt is fontos volt, hogy a Celtics legendájáról, Larry Birdről elnevezett díjat először bostoni kosaras, Jayson Tatum vehette át.

A huszonnégy éves játékos a hétből öt meccsen, köztük a mindent eldöntő hetedik összecsapáson is a Celtics legeredményesebb játékosa volt.

Visszatérve a Real Madrid-párhuzamra: ahogy a spanyol csapat a BL-ben, a Boston Celtics az NBA történetének rekordgyőztese, igaz, két éve a Los Angeles Lakers beállította a tizenhetes csúcsot. A Bostonnak a Golden State Warriorst kell legyőznie a fináléban, hogy ismét egyedüli csapatként álljon az örökrangsor élén, a párharc június 2-án (magyar idő szerint 3-án, hajnalban) kezdődik a Warriors otthonában.

NBA, keleti főcsoportdöntő, hetedik meccs

Miami Heat (1.)–Boston Celtics (2.) 96-100

Továbbjutott a Boston, 4-3-as összesítéssel.

 

A nagydöntő párosítása

Golden State Warriors–Boston Celtics

Borítókép: óriási volt a bostoniak öröme (Fotó: NBAE/Getty Images via AFP/Brian Babineau)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.