Nekünk a sportszerűség maradt, de abból legalább jeles

A magyar férfivízilabda-válogatott egyik játékelemben sem tudott átlagon felülit nyújtani, egyik játékosa sem mutatott kiemelkedő formát, aminek a vége nem lehetett más, mint vereség az olaszok elleni negyeddöntőben a hazai rendezésű világbajnokságon. Märcz Tamás olyannyira nem a bíráskodásban keresi a 11-10-es vereség okát, hogy nem is akart a játékvezetőkről beszélni a találkozó után. A játékosok is elismerik, jobbak voltak az olaszok. Ha más nem is maradt nekünk, legalább sportszerűségből jeles.

Magyar Nemzet
2022. 06. 30. 7:15
VARGA Dénes
Budapest, 2022. június 29. Varga Dénes a vizes világbajnokság férfi vízilabda tornájának negyeddöntõjében játszott Magyarország - Olaszország mérkõzés végén a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2022. június 29-én. A magyar férfi vízilabda-válogatott 11-10-re kikapott a címvédõ Olaszországtól. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Természetesen mindenki, így én is csalódott vagyok. Ugyan tudtam, hogy nagyon nehéz meccs lesz, de bíztam abban, hogy a játékosok rutinja, minősége meghozhatja a kívánt eredményt – vágott bele az értékelésbe Märcz Tamás, a magyar vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a 11-10-re elvesztett találkozó után.

– Úgy kezdtünk, ahogyan kellett, tisztában voltunk vele, hogy sok ítélet lesz mindkét oldalon, nekünk pedig ezekből kell majd lehetőséget szerint minél többet kihozni. Azonban jöttek a fegyelmezetlenségek, nem arra az emberre mentünk, akire kellett volna, és túl sok akciógólt kaptunk, ami nem fér bele. Fájó, hogy nem tudtuk abba az irányba vinni a mérkőzést, hogy az emberelőnyös és az emberhátrányos szituációkon múljon a dolog – tette hozzá Märcz Tamás.

A kapitány az egyébként követhetetlen bíráskodással – amit a korábbi meccseken maga is kifogásolt – nem is akart foglalkozni.

– Nem a bírókon múlt – jelentette ki sportszerűen.

Varga Dénes csapatkapitány sem a külső tényezőkben kereste a hibát. 

– Nem voltunk kellően fegyelmezettek, és döntő helyzetekben pontatlanak voltunk, mindenképpen pontatlanabbak mint az olasz csapat – mondta ki a lényeget. – Érdekes módon a fordítottjára készültem, az olasz csapatot ismerve azt gondoltam, benne van a pakliban, hogy az elején futunk az eredmény után, és a második félidőben dominálunk. Ehhez képest az elején vezettünk, 4-3-nál fordítottak, 6-5 volt a félidő. Utána nem tudtunk visszajönni, ami így utólag csalódás, és őszintén, a magam részéről arra számítottam, hogy ezt a meccset mi jobban fogjuk bírni minden aspektusból, tehát fizikálisan és mentálisan is.

a saját teljesítményével sem volt elégedett.

– Vissza kell néznem a meccset, hogy tisztán lássam, amit belülről éreztem, hogy amikor lövőhelyzet volt, nem lőttem el, amikor pedig elvállaltam, akkor nem feltétlenül volt lövőhelyzet.

Ez mind annak a jele, hogy egy csapat, illetve egy játékos bizonytalan, ilyenkor nem tudunk mihez nyúlni. 

Manhercz Krisztián sem keresett kifogásokat:

– Teljesen megérdemelten nyerte meg a mérkőzést az olasz csapat, mert több olyan periódusa is volt a mérkőzésnek, amikor mi folyamatosan kaptuk az emberelőnyöket és nem éltünk azokkal, mert elkapkodtuk, mert rossz döntéseket hoztunk. Az olaszok viszont tudtak élni ezekkel a helyzetekkel.

A magyar válogatott pénteken az 5–8. helyért folytatja, először az Egyesült Államok lesz az ellenfele.

Vizes vb, férfivízilabda, negyeddöntők:

Olaszország–Magyarország 11-10
Görögország–Egyesült Államok 16-11
Horvátország–Szerbia 14-12
Spanyolország–Montenegró 7-6

Az elődöntő párosítása:
Olaszország–Görögország
Spanyolország–Horvátország

Borítókép: Varga Dénes arcáról minden leolvasható (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.