A tavaszi nemzetközi szereplés a Ferencváros célja

Idén sem került könnyű csoportba a Ferencváros a labdarúgó Európa-ligában, de a klubban mindenki eltökélt, hogy eredményben előrelépjen a csapat a tavalyi idényhez képest.

Magyar Nemzet
2022. 08. 26. 16:01
Hajnal Tamás Forrás: Nemzeti Sport/Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros a 2021/22-es idény után idén is az Európa-liga csoportkörében szerepelhet. Tavaly a Leverkusen, Betis, Celtic trió ellen öt vereségre, majd a minden csapat számára tét nélküli utolsó fordulóban elért győzelemre futotta. Ezúttal a Crvena zvezda, a Monaco és a Trabzonspor ellen lépne előrébb a magyar bajnok.

– A csoportunk erejét mutatja, hogy három bajnok szerepel benne, véleményem szerint a második és a negyedik kalapból is a lehető legerősebb ellenfelet kaptuk a Monaco és a Trabzonspor személyében. Bízunk benne, hogy versenyképesek leszünk, pontokat tudunk gyűjteni, és esélyünk lesz a továbbjutásra – fogalmazott a közmédiának Hajnal Tamás, a Ferencváros sportigazgatója

Hajnal mellett Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója képviselte a klubot az isztambuli sorsoláson, ő még határozottabban fogalmazott a továbbjutásról a Fradi honlapján. – Kiegyenlített a csoport. A kiugró klubokat elkerültük, de ezúttal is nagyon jó csapatok ellen játszhatunk majd. Érezhető, hogy az Európa-konferencialiga létrejöttével az Európa-liga megerősödött, most is több, Bajnokok Ligája-szintű csoport kialakult.

Mint azt korábban elmondtuk, szeretnénk tavasszal is a nemzetközi kupaporondon szerepelni, legyen az akár az El vagy az Ekl

– szögezte le Orosz Pál.

A csoport első két helyezettje a második számú El-ben folytathatja tavasszal, a csoportharmadik kerül át a harmadik számú sorozat, az Ekl egyenes kieséses fázisába.

A Fradi játékosai még utolsó El-selejtezőjük helyszínén, Dublinban követték a sorsolást. Tokmac Nguen a Monacónak és a Crvena zvezdának is örült.

– Az elmúlt években sok csatát megéltünk az európai kupákban, sok nemzet csapataival összemértük erőnket, de franciával eddig még nem játszottunk, így a magam részéről a Monacónak különösen örülök. 

Az első kalapból a Crvena zvezdát kaptuk, amikor megpillantottam, hogy egy csoportban szerepelünk, azonnal a Slovan Bratislava elleni közelmúltbeli ütközet jutott eszembe. Szerintem ez is derbi lesz!

 Egyértelmű, hogy nem mi vagyunk a favoritok, és engem nem is igazán az érdekel, hogy meglesz-e a harmadik hely vagy sem. Sokkal inkább az, hogy jobban szerepeljünk az elmúlt évinél, ha a csoportban két győzelemmel zárnánk, a magam részéről már elégedett lennék, az is óriási siker lenne – mondta a norvég támadó a Nemzeti Sportnak.

Borítókép: Hajnal Tamás, az FTC sportigazgatója (Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.