Férfipólósaink tornagyőzelemmel hangoltak az Európa-bajnokságra

Az Európa-bajnokságra címvédőként készülő férfivízilabda-válogatottunk a harmadik, utolsó mérkőzését is megnyerte a margitszigeti Hajós Uszodában rendezett Benu-kupán, 13-9-re verte a hollandokat, így tornagyőzelemmel hangolt a jövő hét végén rajtoló spliti kontinensviadalra.

Magyar Nemzet
2022. 08. 19. 20:55
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Benu-kupa utolsó napján a megérkező hidegfront és az azzal járó viharos időjárás miatt a Hajós Uszoda nyitott medencéje helyett válogatottunk mai mérkőzésén már a fedett volt a helyszín. Együttesünk a nyár elején a budapesti vizes világbajnokságon csak hetedik lett, Märcz Tamás szövetségi kapitánynak mennie kellett, s immár áll a kormányrúdnál. A szakvezető jól mutatkozott be, de az természetesen elvárás volt, hogy a hollandok, a franciák és a japánok előtt megnyerjük a Benu-kupát. Ez meg is történt, és együttesünk ma a második negyed után 8-4-re vezetett a hollandok ellen.

Úgy tűnt, sima meccs lehet, ám Hollandia bizonyította, nem szabad leírni: három góllal felzárkózott egyetlen találatra. Varga Zsolt időt kért, igyekezett megnyugtatni együttesét. Villant egyet Fekete Gergő és is, ám az ellenfél is rendre betalált, 11-9-cel mentek a felek az utolsó pihenőre. A végjátékra aztán összekapta védekezését a válogatott, elöl pedig Zalánki és Angyal is betalált; együttesünk így nyert 13-9-re. A magyar válogatott megnyerte a tornát, az Eb-felkészülését pedig a jövő héten Spanyolországban folytatja.

 – Jól kezdtünk, aztán könnyebb gólokat kaptunk, így forróbb hangulatú mérkőzés lett belőle, ami a jelenlegi helyzetben nekünk nagyon jól jött. Egyértelmű, hogy a holland csapat gyengébb nálunk, de nem akármilyen munka van mögöttünk, és így is képesek voltunk kézben tartani a mérkőzést, stabillá vált a védekezés és hatékonyabbak lettek a támadások. Örülök, hogy téthelyzetben tudtunk gyakorolni – nyilatkozta Varga Zsolt szövetségi kapitány a Nemzeti Sportnak.

Magyarország–Hollandia 13-9 (5-3, 3-1, 3-5, 2-0), a magyar gólszerzők: Zalánki 3, Vígvári, Jansik, Angyal 2-2, Manhercz, Német, Fekete, Nagy Á. 1-1.

A nap másik mérkőzésén: Franciaország–Japán 12-9.

Szerdán játszották: Magyarország–Franciaország 14-10 (4-3, 5-2, 1-1, 4-4), Japán–Hollandia 13-12.
Csütörtökön játszották: Magyarország–Japán 21-10 (6-4, 5-1, 5-3, 5-2), Hollandia–Franciaország 12-10.

A torna végeredménye: 1. Magyarország 9 pont, 2. Hollandia 3 (33-36), 3. Franciaország 3 (32-35), 4. Japán 3 (32-45).

Borítókép: Válogatottunk megoldotta a kötelező feladatot (Forrás: Waterpolo.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.