MU: Bye-bye, Cristiano Ronaldo, irány az alsóház?

Úgy tűnik, most már az angol élvonalban szereplő Manchester Unitednél is hajlanak arra, hogy elengedjék a csapat sztárját, Cristiano Ronaldót.

Magyar Nemzet
2022. 08. 16. 15:17
Cristiano Ronaldo, Manchester United
Manchester United's Portuguese striker Cristiano Ronaldo reacts during the English Premier League football match between Manchester United and Brighton and Hove Albion at Old Trafford in Manchester, north west England, on August 7, 2022. (Photo by Lindsey Parnaby / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint ismert, azért vágyódik el a Manchester Unitedtól, mert a klub ebben az idényben nem szerepel a Bajnokok Ligájában. Bár már a Chelsea, a Bayern München, az Atlético Madrid, a Real Madrid és a Paris Saint-Germain is elutasította az ötszörös aranylabdás labdarúgó megvételének lehetőségét, az átigazolási ügyekben jól ismert újságíró, Fabrizio Romano kedden arról számolt be, hogy a portugál támadó ügynöke, Jorge Mendes továbbra is azon munkálkodik, hogy munkaadójának új klubot keressen. Adott esetben akár az utolsó pillanatban is továbbállhat Manchesterből Ronaldo, mint azt tavaly tette, amikor a Juventusnak intett búcsút.

Korábban Erik ten Hag vezetőedző kijelentette, hogy az MU előző idénybeli gólkirályának távozását mindenképpen szeretnék elkerülni a Vörös Ördögök, de úgy tűnik, megváltozott a holland vezetőedző és segítői véleménye. Immáron nyitottak lennének a váltásra.

Az okok pedig abban keresendők, hogy Ronaldo nincs jó hatással a csapat moráljára, alig kommunikál a társaival, tőlük elkülönülve étkezik, ezzel mindenki tudtára adja, mennyire szeretne távozni. A BBC úgy értesült, a Unitednél akár arra is hajlandók lennének, hogy megfelelő helyettes hiányában is elengedjék a sztárjátékost, mivel azt remélik, ettől javulna az öltözőben uralkodó hangulat. Ami egyébként sem túl rózsás, hiszen az angol rekordbajnok két forduló után a tabella utolsó helyén szégyenkezik.

Gary Neville, a Vörös Ördögök egykori védője úgy látja, Ronaldo elengedése komoly fejtörést okoz a klubnál. – Nehéz döntést kell meghozniuk Ronaldóval kapcsolatban. Egyértelmű, hogy nem boldog a klubnál, de problémát jelent, hogy ha őt elveszíti a csapat, nem lesz senki, aki magára vegye a góllövőcipőt. Szerintem ha távozik, és a klub nem igazol senkit a helyére, akkor a tabella második felében zárhatja majd az idényt a United – vetítette előre a jövőt a Sky Sports szakértője.

 

Borítókép: Cristiano Ronaldo a Brighton elleni idénynyitón (Fotó: AFP/Lindsey Parnaby)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.