Kruscsics a helyén maradna, Csercseszov már a jövőre gondol

Hatalmas pofonba szaladt bele hazai pályán az Újpest, 6-0-ra ütötte ki a lila-fehéreket az örök rivális Ferencváros. Milos Kruscsics csapata ezzel hét forduló után is nyeretlen a labdarúgó NB I zajló idényében, de a szerb tréner nem érzi úgy, hogy távoznia kellene.

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Sport2022. 09. 05. 7:41
Milos Kruscsics Újpest Ferencváros NB I
Milos Kruscsics Újpest Ferencváros NB I Fotó: Török Attila Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már kilenc perc után vezetett, egy félidő alatt négyet, a forduló vasárnapi rangadóján pedig összességében hat gólt vágott az Újpest kapujába a Ferencváros, amelyekre a házigazdának nem volt válasza. A lila-fehérek nemcsak a méretes zakó miatt pironkodhatnak, hanem amiatt is, hogy hét mérkőzés lejátszása után továbbra is nyeretlenek az NB I mostani kiírásában.

Milos Kruscsics az FTC-t jobb csapatnak nevezte, hozzátéve, hogy a címvédő nagyobb költségvetéssel rendelkezik, mint az Újpest. Ráadásul a tabellán utolsó gárda az idény elején támadóhiányban szenvedett, Junior Tallo a közelmúltban tért vissza sérülése után, új csatárt pedig csak öt napja igazoltak.

– Senki sem számított erre, nagyon nehéz magyarázattal szolgálni erre a rémálomszerű meccsre. Gyakorlatilag semmi sem sikerült, az ellenfelünknek meg minden kapura tartó lövéséből gól lett. A második találat után felhívtam a játékosok figyelmét arra, hogy nagyon könnyen kapjuk a gólokat, de hiába próbáltunk ki olyan formációt is, amit eddig még nem, csak egyre nehezebb lett a helyzetünk. Ha esetleg Junior Tallo valamelyik helyzete bemegy, akkor az segített volna a csapatnak. De sorra jöttek a gólok, a semmiből tizenegyest is ítéltek ellenünk, így a szünetben csak annyit kértem a játékosoktól, hogy higgadjanak le, próbálják elkerülni további gólok kapását, és kerüljük el a megsemmisítő vereséget. Ebben a pillanatban mást nem tehetünk, csak azt, hogy csendben maradunk, magunkba szállunk, és később elemezzük a vereség okait – idézte a szerb tréner szavait a Nemzeti Sport.

 

Kruscsics ugyanakkor az arcpirító vereség ellenére sem gondolja úgy, hogy távoznia kellene.

– Ez egy folyamat, amelynek fájdalmas része, ahogy ma kikaptunk a Ferencvárostól. Szeretnék elnézést kérni a szurkolóktól azért, ami a pályán történt. Nyilván az is opció, hogy egy ilyen vereség után távozzak, amikor aláírtam a szerződésem, akkor is tisztában voltam vele, hogy bármikor meneszthetnek. Nem mondhatom, hogy nem jó a csapatom, még ha a ma történtek rossz fényben tünteti is fel a játékosokat. Siralmas a vereség, nehezen megemészthető, de nem adom fel, úgy gondolom, minden tőlem telhetőt megtettem. Hogy ez elég vagy kevés, majd a vezetőség eldönti. Itt az idő, hogy felálljak? Azt mondom, nem. Továbbra is keményen fogok dolgozni az Újpestért, de most olyan problémákkal kell szembenéznem, amelyek a múlt idényben nem voltak – tette hozzá.

Sztanyiszlav Csercseszov a találkozó lefújását követően elárulta, ő nem volt tisztában vele, hogy csapatának egy 2010-es, ugyanilyen arányú vereségért sikerült visszavágnia.

– Jó, hogy nem olvasok újságokat, hiszen csak a mérkőzés után hallottam, hogy a Ferencvárosnak korábban volt egy történelmi 6–0-s veresége az Újpesttől. Nyilván edzőként nagyon örülök a három pontnak, illetve minden úgy zajlott a pályán, ahogy előre elterveztük. A megfelelő felkészülésünknek köszönhetjük ezt a győzelmet, csapatként játszottunk, a cserék is remekül szálltak be a mérkőzésbe – fogalmazott a sajtótájékoztatón az orosz vezetőedző, aki korábban az M4 Sport kérdésére elmondta, ünneplésre nem lesz idő, hiszen négy nap múlva újra fontos mérkőzést játszanak a zöld-fehérek. együttese csütörtökön 21 órától a török Trabzonspor ellen kezdi meg a szereplését az Európa-liga csoportkörében. 

 

Borítókép: Milos Kruscsics (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.