időjárás 3°C Melinda , Vivien 2022. december 2.
logo

Szoboszlainak nem elég a döntetlen az olaszok ellen

Forrás: NSO
2022.09.25. 16:35 2022.09.25. 16:38
Szoboszlainak nem elég a döntetlen az olaszok ellen

Már csak egy mérkőzést kell lejátszania a magyar labdarúgó-válogatottnak a Nemzetek Ligájában, és ha nem kap ki Olaszország ellen, csoportelsőként végez, megelőzve a délieket, a pénteken legyőzött németeket és az angolokat. Szoboszlai Dominik a csapatkapitányi karszalagról, Marco Rossi szövetségi kapitány a hétfőn búcsúzó Szalai Ádám utódjáról is beszélt a meccs előtti hivatalos sajtótájékoztatón.

Szoboszlai Dominik elárulta: nem gondolt bele, hogy a németek ellen szerezte meg az első gólpasszát a válogatottban. – Nekem minden meccsen az a legfontosabb, hogy segítsem a csapatot, és minél eredményesebbek legyünk. De így, hogy pont Szalainak tudtam adni a gólpasszt, még jobban örülök az egésznek – mondta a Lipcse középpályása, aki arról is kapott kérdést, hogy Szalai Ádám éppen neki adta át a csapatkapitányi karszalagot a lecserélése után.

– Ez elég nagy megtiszteltetés. Nem az én döntésem lesz, hogy ki legyen az új csapatkapitány. Huszonegy évesen ez óriási felelősség, de nyilván nem fogom azt mondani, hogy nem vállalom el, mert ilyen lehetőség kevésszer jön egy játékos életében. Ha megadatik, akkor nagy megtiszteltetéssel el fogom vállalni, de persze vannak még játékosok, akiknek reális esélyük lehet erre – fogalmazott a 21 éves labdarúgó.

Ezután beszélt arról, hogy a hétfői ellenfelük ellen vívták eddig a legnehezebb meccsüket a Nemzetek Ligájában. – Ugyanúgy fogunk felmenni a pályára, mint Olaszországban, persze azért egy kicsit nagyobb elánnal, hiszen otthon pályára lépni teljesen más. Nagyon várom már a meccset. Úgy megyünk fel a pályára, hogy győzni szeretnénk, aztán ha abból döntetlen lesz, nem leszek szomorú. De nyerni szeretnénk!

Marco Rossi szövetségi kapitány már elgondolkodott azon, ki lehet Szalai Ádám utódja csapatkapitányként. – Már azelőtt gondolkoztam ezen, hogy bejelentette a visszavonulását, hiszen jó ideje sejtettük a szándékait. Az biztos, hogy engem senki nem fog befolyásolni ebben a kérdésben. Engem nem érdekel, ki hol játszik, ebben az országban nincs senki, aki nyomást helyezhetne rám ilyen döntésekben. Akkor hívok be valakit és bízok rá felelősséget, ha biztos vagyok abban, hogy segíti a játékával a válogatottat.

A kapitány elmondta: több szempontból is különleges lesz számára a hétfői mérkőzés. – Bejuthatnunk a Nemzetek Ligája négyes döntőjébe, ami nem is tudom, hány évtized után lenne óriási siker az országnak. A másik, hogy egy fontos játékosom utoljára lép pályára. A harmadik pedig, hogy a már most meglévő országos lelkesedés olyan szinten hághat a tetőfokára, amit az ember már önmagáért is szívesen megélne.

Borítókép: Szoboszlai Dominik nagyra törő tervekkel várja az olaszokat (Forrás: Nemzeti Sport)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.