Szoboszlai Dominik: Ilyen csak a mesékben van

A főszereplők nyilatkozataiból szemezgettünk az 1-0-s vendéggyőzelemmel véget ért, pénteki Németország–Magyarország labdarúgó Nemzetek Ligája-mérkőzést követően.

Magyar Nemzet
2022. 09. 24. 7:59
SZALAI Ádám; SZOBOSZLAI Dominik
Lipcse, 2022. szeptember 23. A gyõztes magyar válogatott játékosai ünnepelnek, középen Szalai Ádám, mellette Szoboszlai Dominik (b4) a labdarúgó Nemzetek Ligája A divíziója 3. csoportjában, a Németország-Magyarország mérkõzés után a lipcsei Red Bull Arenában 2022. szeptember 23-án. A magyar csapat 1-0-ra nyert. MTI//Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar válogatott folytatta menetelését a Nemzetek Ligájában, pénteken Németország otthonában is győzni tudott , ezzel olyan dolgot vitt véghez, amire talán kevesen számítottak a csoportbeosztás elkészülésekor: a Nationalelf, Anglia és Olaszország ellenében kiharcolta az A divízióban való bennmaradást. Sőt, az utolsó forduló előtt még a csoportelsőségre is esélyes csapata.

A lipcsei mérkőzés egyetlen gólját a válogatottól hétfőn elköszönő sarkazta. A gólpasszt adó Szoboszlai Dominik az M4 Sport kamerája előtt a találatról beszélt, majd a csapatkapitányt méltatta:

– Nem gondoltam, hogy ilyen hamar vezetéshez jutunk. Úgy mentünk fel a pályára, hogy nincs vesztenivalónk, de ha már idáig eljutottunk, és a csoport első helyén állunk, akkor most már vigyük végig. A gólnál a beadás után csak annyit mondtam magamban, hogy kérlek, a kapufa előtt essen le, és ne menjen ki mögötte. Bement a labda, és azt gondoltam, hogy ez elképesztő, ilyen csak a mesékben van. Szala Ádám bejelentette, hogy abbahagyja a válogatott pályafutását, és utána góllal tudta segíteni a csapatot – ez neki és nekünk is nagy öröm.

Szoboszlai lehet Szalai utódja

Szalai lecserélésekor Szoboszlaira került át a csapatkapitányi karszalag, amire a támadó középpályás nem számított.

– Nem tudtam róla. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a lecserélésekor rám adta a csapatkapitányi karszalagot. Ha rajtam vagy bárki máson is lesz a következő meccseken, mindannyian megpróbáljuk továbbvinni azt, amit elkezdett és Szalai folytatott. Nagyon fog nekünk hiányozni Ádám.

Érett játék 18 évesen

A pénteki találkozón debütált a felnőttválogatottban Kerkez Milos, aki kicsit sem megszeppenve, remek produkcióval tette le a névjegyét.

– Mindenek előtt annak örülök, hogy egy ilyen fontos mérkőzésen megszereztük ma a három pontot. Nemcsak én harcoltam ma, hanem mind a tizenegy játékos, illetve azok is, akik a cserepadról álltak be. Nagyon hálás vagyok a szövetségi kapitánynak, Marco Rossinak, hogy megadta nekem a lehetőséget, hogy bizonyítsak. Örülök neki, hogy mindenki ekkorát küzdött – fogalmazott a 18 éves játékos, aki elárulta, minek köszönhette, hogy nem izgulta túl a meccset: – A mérkőzés előtt beszéltem a szövetségi kapitánnyal és a játékosok is nagyon sokat segítettek nekem, úgyhogy megnyugtattam magam. Ez sokat segített abban, hogy úgy teljesítsek, ahogy azt tettem.

Schäfer ünnepelni szeretne az olaszok ellen

Schäfer András szerint a magyar csapat a tavalyi Európa-bajnokság óta sokat fejlődött.

– Mentálisan nagyon erősek vagyunk, ezt már a sorozat vége felé elmondhatjuk. Többször is bizonyítottuk, hogy tudunk küzdeni egymásért és fejben erősek vagyunk a meccsek elejétől a végéig. Ebben a tavalyi Eb óta is nagyok sokat léptünk előre, hiszen ott mindig a mérkőzések végén kaptuk a gólokat. Nagyon büszke vagyok a csapatra – örömködött a középpályás, aki a mérkőzést így jellemezte: – Egy labdadomináns csapat ellen rengeteget kell futni. Kompaktabbak szerettünk volna lenni, hogy zárjuk a mélységi passzokat, de ez egy olyan meccsen, ahol rengeteg forgatás van, nagyon sok futást igényel. Talán inkább nekünk voltak olyan helyzeteink, amikkel eldönthettük volna a mérkőzést, persze ők játszottak fölényben. Jobban örültünk volna, ha az utolsó egy ünneplősebb meccs lesz, bár így is lehet az. Hatvanhétezer ember előtt az nagyon jó feladat lesz, talán a legjobb, amit kívánhatunk magunknak – utalt Schäfer arra, hogy hétfőn, Olaszország ellen a magyar válogatott a csoportelsőségért száll harcba.

 

Nemzetek Ligája, A osztály, 3. csoport, 5. forduló:
Németország–Magyarország 0-1
Olaszország–Anglia 1-0

A csoport állása
1. Magyarország 10 pont
2. Olaszország 8
3. Németország 6
4. Anglia 2

A záró fordulót hétfőn rendezik, a párosítás:
Magyarország–Olaszország 20.45
Anglia–Németország 20.45.

Borítókép: A magyar válogatott játékosai ünneplik a Németország elleni 1-0-s győzelmet (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.