„Talán jobb, hogy ezzel az egy góllal nyertünk”

Gulácsi Péter a gólszerző Szalai Ádámot méltatta az 1-0-ra végződött Németország–Magyarország Nemzetek Ligája-mérkőzést követően.

Magyar Nemzet
2022. 09. 23. 23:52
GULÁCSI Péter; SZALAI Ádám
Lipcse, 2022. szeptember 23. Gulácsi Péter, a magyar válogatott kapusa Szalai Ádám gólja után a labdarúgó Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, az A divízió 3. csoportjában játszott Németország-Magyarország mérkõzésen a lipcsei Red Bull Arenában 2022. szeptember 23-án. MTI/EPA/Hannibal Hanschke Fotó: Hannibal Hanschke
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nekem azáltal, hogy hét éve itt játszom Lipcsében, ez a mérkőzés még különlegesebb volt – ismerte el az 1-0-ra megnyert mérkőzést követően – Egyértelmű célunk volt, hogy megnyerjük a meccset, és úgy gondolom, hogy az első félidőben nagyon érett, átgondolt teljesítményt nyújtottunk, rengeteg jó támadással. A presszingjüket elég jól át tudtuk játszani, hátul jól zártunk, minden lövésbe beledobtuk magunkat. Az első félidőben teljesen megérdemelten vezettünk. A másodikban tudtuk, hogy be fognak szorítani. Talán egy kicsit feljebb is védekezhettünk volna, de ha ilyen kvalitású az ellenfél, akkor nem könnyű fent maradni. Ettől függetlenül jól blokkoltunk mindent, a passzsávokat lezártuk, kifelé szorítottuk őket, nem igazán voltak nagy lehetőségeik. Nekünk volt két-három kontránk, amikkel eldönthettük volna a meccset, de ez így szép, egy-null, Szala (Szalai Ádám – a szerk.) beoxizta – fogalmazott a kapus, aki ezután a válogatottól hétfőn visszavonuló gólszerzőről több szót ejtett: 

– Szoktuk mondogatni, hogy a futball néha különleges történeteket ír. Ez ma egy ilyen volt. Mindenki tudja, hogy Szala mit jelent a csapatnak, Magyarországnak, ő az, aki ezt teljes mértékben megérdemelte. Talán még szebb is, hogy ezzel az egy góllal győztünk, és elmondhatjuk, hogy a csapatkapitányunk az utolsó előtti meccsén egy egészen különleges mozdulattal megnyerte nekünk a meccset.

A magyar válogatott számára hétfőn az olaszok elleni mérkőzéssel zárul a Nemzetek Ligája csoportköre, amelyben az elsőségért, illetve az elődöntőbe való jutásért küzd meg egymással a két csapat.

– A sorozat elején mi sem gondoltuk volna, hogy idáig jutunk. Aztán ahogy zajlottak le a meccsek, egyre inkább éreztük, hogy mindenkivel, nálunk nagyobb nevű csapatokkal is pariban vagyunk, helyzeteket tudunk kidolgozni, jól zárunk, kevés lehetőséget engedünk az ellenfélnek – ez meccsről meccsre növelte az önbizalmunkat. Ma már úgy jöttünk ide, hogy tudtuk, egy győzelemmel a csoportot is megnyerhetjük. Ez most nem történt meg, de van még egy rendkívül fontos mérkőzésünk hétfőn, telt ház előtt az olaszok ellen. Ennél szebben nem is alakulhatott volna ez a csoport. Természetesen megpróbáljuk megnyerni azt a mérkőzést is, vagy legalább olyan eredményt elérni, amivel a csoportelsőséget meg tudjuk tartani. Le a kalappal a mai teljesítmény előtt, ilyenre lenne szükség hétfőn is.

 

Nemzetek Ligája, A osztály, 3. csoport, 5. forduló:
Németország–Magyarország 0-1
Olaszország–Anglia 1-0

A csoport állása
1. Magyarország 10 pont
2. Olaszország 8
3. Németország 6
4. Anglia 2

A záró fordulót hétfőn rendezik, a párosítás:
Magyarország–Olaszország 20.45
Anglia–Németország 20.45.

Borítókép: Gulácsi Péter győztes gólját ünnepli (Fotó: MTI/EPA/Hannibal Hanschke)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.