Az Inter edzőjének szó szerint létkérdés a siker a Barcelona ellen

A Barcelona milánói vendégjátéka emelkedik ki a labdarúgó Bajnokok Ligája harmadik fordulójának mai programjából. Az Internazionale és a katalánok számára is nagy a tét, az olasz együttesnél ráadásul Simone Inzaghi vezetőedző sorsát is befolyásolhatja a mérkőzés.

2022. 10. 04. 6:15
FC Barcelona - Elche CF - La Liga Robert Lewandowski
09 Robert Lewandowski of FC Barcelona celebrates after scoring a goal during the La Liga match between FC Barcelona and Elche CF at Spotify Camp Nou Stadium in Barcelona, Spain, on September 17th, 2022. (Photo by Xavier Bonilla/NurPhoto) (Photo by Xavier Bonilla / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

LABDARÚGÁS

Minden fordulónak van rangadója a Bajnokok Ligája C csoportjában. Egy olyan négyesben, amelybe beletartozik a Bayern München, a Barcelona és az Internazionale is, ez nem is lehet másként. Eddig a bajorok hibátlanok, és nagy valószínűséggel azok is maradnak, hiszen a még pont nélküli cseh Viktoria Plzent fogadják, az olasz és a spanyol csapat pedig nyilván élet-halál harcot vív egymással a másik továbbjutó helyért. Ezt a külön párharcot Milánóban kezdik el, és a hazai csapat nincsen jó formában: négy győzelem és négy vereség a mérlege a bajnokságban, a legutóbbi két meccsét is elveszítette az Udinese és az AS Roma ellen.

 

 

A tekintélyes olasz lap, a La Gazzetta dello Sport Steven Csang klubelnökre hivatkozva azt írja, a következő bő egy hét sorsdöntő lesz Simone Inzaghi vezetőedző számára, ami konkrétan azt jelenti, hogy ma a Barcelona, szombaton a Sassoulo, majd jövő héten ismét a Barcelona ellen a csapatnak pontokat kell szereznie. Számot senki sem mond, a lényeg az, hogy az Inter elmozduljon felfelé a Serie A-ban a kilencedik helyről, a Bajnokok Ligájában pedig az utolsó két fordulót továbbjutó pozícióban várja majd.

– Európa egyik legjobb csapatával találkozunk, amely manapság nagyon egyben van – mondta Simone Inzaghi. – Ugyanakkor ez a mérkőzés nagy lehetőség számunkra, megmutathatjuk, hogy mi vagyunk az Inter, és a továbbjutás érdése még nyílt. Az biztos, hogy nagyon agresszven és elszántan kell játszanunk.

 

FC Barcelona - Elche CF - La Liga Robert Lewandowski
Fotó: NurPhoto via AFP

Természetesen az utóbbit illetően a Barcelonának is ugyanez a célja. A katalánok formájára nem lehet panasz, ráadásul ott van nekik aki megbízhatóan „gyártja” a gólokat. Szombaton is az ő találatával nyert 1-0-ra csapat a Mallorca otthonában, és mert a Real Madrid vasárnap este csak döntetlent játszott a Bernabeu-stadionban az Ossasunával, a Barca vezeti is a spanyol bajnokság tabelláját. Ugyanakkor Xavi Hernandez vezetőedző Milánóban is tartalékos csapatot kénytelen a pályára küldeni, a védelemből Ronaldo Arajuo két, Jules Kunde egy hónapra dőlt ki, Memphis Depay és Frenkie de Jong a holland válogatott mérkőzésein, Hector Bellérím pedig az egyik hétközi edzésen sérült meg. 

– Az Inter elleni mérkőzés nagyon fontos a számunkra, fontos lesz, de nem végzetes, bármi is legyen a végeredmény – nyilatkozta Xavi Hernandez. – Mindkét félnek szüksége van a három pontra azután, hogy mindketten kikaptunk a Bayern Münchentől. Több bátorságra, kemény karakterre és kockázatvállalásra lesz szükségünk, mert most és a jövő heti visszavágón eldőlhet hogy melyikünk léphet tovább a kieséses szakaszba. Ez a Bajnokok Ligája, és tudjuk, hogy itt nincs sok esély a javításra.

A B jelű négyesben a szezon eddigi meglepetéscsapata, a belga Brugge két forduló után százszázalékos, és most hazai pályán az Atlético Madrid ellen nagy lépést tehet abba az irányba, hogy története tizedik BL-csoportkörös szereplése során első alkalommal továbbjusson. A Brugge az előző fordulóban 4-0-ra nyert az FC Porto otthonában, ezzel története legnagyobb idegenbeli BL-sikerét aratta, ráadásul első belga csapatként rajtolt két győzelemmel a legrangosabb európai kupában. A D csoportban a Sporting Lisszabon kezdett két győzelemmel, és ezúttal a pont nélkül álló Olympique Marseille-hez látogat, míg az A jelű négyesben hibátlan Napoli az Ajax vendégeként lép pályára.

 

Bajnokok Ligája, csoportkör, 3. forduló, kedd. A csoport: Liverpool (angol)–Glasgow Rangers (skót) 21.00 (tv: Sport1), Ajax Amsterdam (holland)–SSC Napoli (olasz) 21.00 (Sport2), az állás: 1. Napoli 6 pont, 2. AFC Ajax 3 (5-2), 3. Liverpool FC 3 (3-5), 4. Rangers FC 0; B csoport: FC Porto (portugál)–Bayer Leverkusen (német) 21.00, Club Brugge (belga)–Atlético Madrid (spanyol) 21.00, az állás: 1. Club Brugge 6 pont, 2. Leverkusen 3 (2-1), 3. Atlético Madrid 3 (2-3), 4. Porto 0; C csoport: Bayern München (német)–Viktoria Plzen (cseh) 18.45 (Sport1), Internazionale (olasz)–FC Barcelona (spanyol) 21.00 (M4 Sport), az állás: 1. Bayern München 6 pont, 2. Barcelona 3 (5-3), 3. Internazionale 3 (2-2), 4. Plzen 0; D csoport: Olympique Marseille (francia)–Sporting Lisszabon (portugál) 18.45, Eintracht Frankfurt (német)–Tottenham Hotspur (angol) 21.00, az állás: 1. Sporting 6 pont, 2. Tottenham 3 (2-2), 3. Frankfurt 3 (1-3), 4. Marseille 0.

 

Borítókép: Simone Inzaghinak a munkájába kerülhet egy esetleges kudarc (Fotó: 
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.