Ki gondolná, de a ZTE is téma a BL-csoportkör mai rangadója előtt

A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában a mai játéknap rangadóján az E csoportban a Chelsea a Milant fogadja, az F-ben pedig a három magyar játékost foglalkoztató RB Leipzig a Celticet látja vendégül.

Magyar Nemzet
2022. 10. 05. 7:12
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bizonyára nem sokan gondolták, hogy a Bajnokok Ligája E csoportjában a Chelsea két kör után az utolsó helyen áll majd, mindössze egy ponttal, márpedig ez a helyzet. Úgy, hogy a londoniak a két könnyebb riválisukkal találkoztak, de Zágrábban 1-0-ra kikaptak a Dinamótól, majd otthon csak 1-1-re végeztek a Salzburggal. Graham Potter csapata számára persze még semmi sincs veszve, de ma mindenképpen le kellene gyűrnie a négypontos Milant. A két csapat a BL-ben eddig egyszer-kétszer csapott össze, 1999-ben, a sorozat első szakaszában Londonban 0-0-s, Milánóban pedig 1-1-es döntetlen született.

A Chelsea a Premier League-ben az ötödik helyen áll, szombaton 2–1-re nyert a Crystal Palace otthonában, azonban a győztes gólt a csereként beállt 22 éves Conor Gallagher csak a 90. percben szerezte. A Serie A-ban a Milan is csupán az ötödik, a címvédő a hét végén 3-1-re verte idegenben az Empolit, de ez nem volt simább meccs: a házigazda a 92. percben egyenlített, a milánóiaktól a szenegáli Fodé Ballo-Touré a 93., a portugál Rafael Leao a 96. percben talált be.

S a győzelem áldozatokat is követelt, Stefano Pioli együttesében hárman is megsérültek, és a trénernek az eddigi sérülteket is nézve csak 15 mezőnyjátékos áll a rendelkezésére. Zlatan Ibrahimovic, Alessandro Florenzi, Mike Maignan, Theo Hernández, Alexis Saelemaekers, Davide Calabria, Simon Kjaer és Junior Messias biztosan nem lép pályára Londonban. Ugyanakkor három gólfelelős, Leao mellett a korábbi Chelsea-csatár, és Ante Rebic is kezdhet Londonban. A hazaiaknál a kapus, Edouard Mendy és Jorginho játéka kérdéses.

A Milan története során az angliai fellépésein szörnyű statisztikát hozott össze: húsz meccséből tizenkettőt elvesztett, van hét döntetlenje, vagyis csak egyszer nyert a szigetországban: 2005-ben a Manchester United ellen. 

Jelenleg azonban elmondhatja, hogy a legutóbbi nyolc idegenbeli meccsén nem kapott ki. S hogy hol veszített legutóbb? Júliusban Zalaegerszegen felkészülési meccsen 3-2-re!

Londonban is nagy a tét a házigazda számára, de Lipcsében még nagyobb. Az F csoportban az RB Leipzig – és csapata – pont nélkül áll. Az igazán fájó a Sahtartól Lipcsében elszenvedett 4-1-es vereség, a Real Madrid elleni 0-2 idegenben vállalható, ma viszont hazai pályán a Celtic ellen nyerni kell, különben vélhetően végleg elúszik a továbbjutás. Szombaton a Bundesligában a Bochum elleni 4-0-s siker önbizalmat adhat – mindhárom honfitársunk kezdett, Szoboszlait a 73. percben lecserélték –, azonban a csapat a bajnoki tabellán csak a 11. A szeptember elején érkezett új vezetőedzőnek, Marco Rosének sok dolga van még, hogy összekapja a társaságot. A Celtic a hét végén otthon 2–0-ra verte a Motherwellt, és vezeti a skót bajnokságot. A két csapat eddig kétszer találkozott egymással, mégpedig az Európa-liga 2018/2019-es idényének csoportkörében, s akkor Lipcsében 2-0-s, Glasgow-ban pedig 2-1-es hazai siker született.

Szoboszlai Dominik az RB Leipzig tegnapi sajtótájékoztatóján azt mondta, bár egyelőre nem sikerült pontot szerezniük a főtáblás küzdelmek során, még mindig megvan az esélyük arra, hogy a nyolcaddöntőbe jussanak, és természetesen ez is a céljuk.

– A BL-ben futballozni mindig nagy megtiszteltetés, és ahogyan a csapatunkat ismerem, a Celtic ellen is mindent beleadunk majd, egymást segítve és egymásért is küzdve. Tanultunk a Sahtartól elszenvedett vereségből, szerdán pedig 100 százalékos teljesítményt kell nyújtanunk. Fontos, hogy mindenki a legjobb tudása szerint játsszon, és egymásért is küzdjünk, mert akkor az eredmények is jönni fognak – mondta Szoboszlai Dominik, aki arról is beszélt, hogy Marco Rose stílusa nagyon közel áll hozzá, és köszönetet mondott azért, hogy az új tréner eddig minden tétmérkőzésen a kezdőcsapatba jelölte.

A H csoportban bajban van a Juventus, a lipcseiekhez hasonlóan nincs pontja, és ma otthon nem hibázhat az Makkabi Haifa ellen.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 3. forduló, szerdai műsor:

E csoport: Salzburg (osztrák)–Dinamo Zagreb (horvát) 18.45 (tv: Sport 2), Chelsea (angol)–Milan (olasz) 21.00 (tv: M4 Sport). Az állás: 1. Milan 4 pont, 2. Dinamo Zagreb 3, 3. FC Salzburg 2, 4. Chelsea 1

F csoport: RB Leipzig (német)–Celtic Glasgow (skót) 18.45 (tv: Sport 1), Real Madrid (spanyol)–Sahtar Donyeck (ukrán) 21.00 (tv: Sport 2). Az állás: 1. Real Madrid 6 pont, 2. Sahtar Donyeck 4, 3. Celtic FC 1, 4. RB Leipzig 0

G csoport: Manchester City (angol)–FC Köbenhavn (dán) 21.00, Sevilla (spanyol)–Borussia Dortmund (német) 21.00. Az állás: 1. Manchester City 6 pont, 2. Borussia Dortmund 3, 3. FC Köbenhavn 1 (0-3), 4. Sevilla 1 (0-4)

H csoport: Juventus (olasz)–Makkabi Haifa (izraeli) 21.00, Benfica (portugál)–Paris Saint-Germain (francia) 21.00. Az állás: 1. Paris Saint-Germain 6 pont (5-2), 2. Benfica 6 (4-1), 3. Juventus 0 (2-4), 4. Makkabi Haifa 0 (1-5)

Borítókép: Olivier Giroud számára ismerős a Stamford Bridge, hiszen 2018 és 2021 között a Chelsea játékosa volt (Forrás: Twitter/AC Milan)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.