Milánóban kikapott a Barcelona, és újra rémálom kísérti a BL-ben

Újra megeshet a tavalyi csoportkörös kiesés szégyene a Barcelonával a Bajnokok Ligájában, legalábbis az Internazionale elleni 1-0-s keddi vereséggel szorul a hurok Xavi csapata körül. A Napoli a Liverpool és a Rangers után az Ajaxot is kiütötte, mégsem az olaszoké a leginkább csodálatra méltó 100 százalékos csapat, hanem az FC Bruges az, amely az Atlético Madrid legyőzésével máris a továbbjutás kapujában áll.

Magyar Nemzet
2022. 10. 04. 22:59
null
Milánó, 2022. október 4. Hakan Calhanoglu, az Internazionale (b3) játékosa gólt rúg a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében, a C csoport harmadik fordulójában játszott Internazionale-FC Barcelona mérkõzésen a milánói San Siro Stadionban 2022. október 4-én. MTI/AP/Luca Bruno Fotó: Luca Bruno
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vezetőedzője állásáért játszott az Inter, ugyanis a La Gazzetta dello Sport információja szerint Simone Inzaghi a gyenge idénykezdet (9. hely a Serie A-ban) miatt nyolc napot kapott arra, hogy ráncba szedje a csapatát. Ez lényegében egy hárommeccses ultimátumot jelent, amelynek első felvonása a Barcelona elleni hazai BL-meccs volt (a második a Sassuolo elleni bajnoki, a harmadik a katalánok elleni visszavágó lesz).

Azt nem mondhatjuk, hogy az Inter nekiesett a Barcának, helyette átadta a területet és kontrákra rendezkedett be. Mindez óriási spanyol mezőnyfölényt szült, az első félidőben 67 százalékban a Barcelona birtokolta a labdát, de minek? 

Xavi csapata egyetlen helyzetet sem tudott kidolgozni, veszélyt csak az Inter okozott, volt egy szép Calhanoglu-lövés, tizenegyesgyanús helyzet és lesgól is milánói oldalon – no meg egy gól is.

Az első félidő hosszabbításában Martínez lövése lepattant a védőkről, az Inter pedig lecsapott a lehetőségre, Calhanoglu váltotta gólra a helyzetet – 1-0.

Szünet után az első negyedóra nem sok változást hozott, pedig jönnie kellett a Barcelonának. Jött is: Dembélé a kapufát találta el, pedig már az egyenlítő gólt ünnepelte. Hiába, a VAR megállapította, hogy a találat előtt Ansu Fati kezezett, megúszta az Inter.

Hiába nyomott a Barca, nem változott az eredmény, az Inter-győzelem Inzaghi állását megmentheti, másfelől nagy lépés a 100 százalékos Bayern München mögötti második hely megszerzéséért. Barcelonában pedig újra kezdhetnek aggódni, hogy megismétlődhet a tavalyi rémálom a csoportkörös kieséssel. Ezen persze most még lehet javítani, de szorul a hurok.

C csoport
Internazionale (olasz)–Barcelona (spanyol) 1-0 (1-0), gólszerző: Calhanoglu (45+2.)
Korábban: Bayern München (német)–Viktoria Plzen (cseh) 5-0
A csoport állása: 1. Bayern München 9 pont, 2. Inter 6, 3. Barcelona 3, 4. Viktoria Plzen 0.

A többi pályán a Napoli folytatta menetelését az A csoportban, Luciano Spalletti csapata ezúttal az Ajaxot intézte el idegenben ötgólos különbséggel – korábban hárommal verte a Rangerst és a Liverpoolt is. A csoport másik két szereplőjének egymás elleni meccsén nem született meglepetés, a Liverpool hazai pályán legyőzte skót riválisát, és kezdhet megnyugodni az első fordulós nápolyi botlás után.

A csoport
Ajax (holland)–Napoli (olasz) 1-6 (1-3), gólszerzők: Kudus (9.), illetve Raspadori (18., 47.), Di Lorenzo (33.), Zielinski (45.), Kvarachelia (63.), Simeone (81.)
Liverpool (angol)–Rangers (skót) 2-0 (1-0), gólszerzők: Alexandor-Arnold (7.), Szalah (52. - tizenegyesből)
A csoport állása: 1. Napoli 9 pont, 2. Liverpool 6, 3. Ajax 3, Rangers 0.

A B csoportban az ősz legnagyobb meglepetése van kibontakozóban. Már az nagy szó volt, hogy a belga FC Bruges az első két körben a Leverkusent és a Portót is legyőzte, de most hazai pályán az Atlético Madrid skalpját is begyűjtötte. Ki hitte volna, hogy ezt a csoportot féltávnál a belgák maximális pontszámmal vezetik majd? Ráadásul kapott gól nélkül… Lassan az lesz a kérdés, hogy az Atlético, Leverkusen, Porto trióból melyik maradhat állva a Bruges mögött. A Leverkusen elleni 2-0-s Porto-sikerrel csak bonyolódott a képlet, hiszen mindhárom klub három ponttal áll.

B csoport
FC Bruges (belga)–Atlético Madrid (spanyol) 2-0 (1-0), gólszerző: Sowah (36.), Jutgla (62.)
Porto (portugál)–Leverkusen (német) 2-0 (0-0), gólszerző: Zaidu (69.), Galeno (87.)
A csoport állása: 1. FC Bruges 9 pont, 2. Porto 3, 3. Leverkusen 3, 4. Atlético Madrid 3.

Kora este a Marseille megszerezte az első pontjait a két győzelemmel nyitó Sporting kiütésével, a Frankfurt és a Tottenham már ennek tudatában lépett pályára, de a forduló előtt azonos pontszámmal álló csapatok csatája döntetlen maradt, aminek Lisszabonban örülhettek vigasztalásképpen.

D csoport
Eintracht Frankfurt (német)–Tottenham (angol) 0-0
Korábban: Marseille (francia)–Sporting (portugál) 4-1
A csoport állása: 1. Sporting 6 pont, 2. Tottenham 4, 3. Frankfurt 4, 4. Marseille 3.

Borítókép: Hakan Calhanoglu, az Internazionale játékosa gólt rúg az FC Barcelona elleni mérkőzésen (Fotó: MTI/AP/Luca Bruno)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.