Két meccs, tíz gól: gálázott a Bayern és a Marseille

Gólokban nem volt hiány a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportköre 3. fordulójának kora esti mérkőzésein: a Bayern München 5-0-ra ütötte ki a Viktoria Plzent, az Olympique Marseille pedig 4-1-re verte a Sportingot a keddi játéknapon.

Magyar Nemzet
2022. 10. 04. 21:02
Bayern Munich - Viktoria Pilsen  Serge Gnabry és Leon Goretzka München
04 October 2022, Bavaria, Munich: Soccer: Champions League, Bayern Munich - Viktoria Pilsen, Group Stage, Group C, Matchday 3 at Allianz Arena, Munich's Serge Gnabry (l) and Leon Goretzka celebrate 2:0. Photo: Sven Hoppe/dpa (Photo by SVEN HOPPE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A válogatottszünet előtt hullámzó teljesítményt nyújtott a Bayern München, a Bundesligában bukdácsolt (a négy nyeretlen meccs miatt már Julian Nagelsmann vezetőedző menesztéséről is pletykálni kezdtek), a Bajnokok Ligájában viszont sorra nyerte a rangadókat (2-0-ra múlta felül a Barcelonát és az Internazionalét is).

A rövid kihagyást követően, a múlt hétvégén már a német ligában is hengereltek a bajorok, a kiesőhelyen álló Bayer Leverkusen ellen három perc elteltével megszerezték a vezetést, és végül négy gólig meg sem álltak. Ezek után a BL-ben a Viktoria Plzen várt rájuk, és német gárda a csehek ellen is villámrajtot vett, Jamal Musiala és Leroy Sané kényszerítője után utóbbi már a 7. percben megrezegtette a hálót egy, a tizenhatos határvonaláról megeresztett lövéssel.

A 21. percre tulajdonképpen le is zárta a mérkőzést Nagelsmann csapata, hiszen már három gól volt az előnye. Leon Goretzka indítása után Serge Gnabry helyezte a labdát közelről a kapuba a 13. percben, majd dekázgatott a Plzen térfelén, remek szólója után pedig kilőtte a bal alsó sarkot.

A münchenieknek még bőven akadt helyzete – sőt les miatt érvénytelenített találata is – az első félidőben, de a vendégek megúszták három kapott góllal az első negyvenöt percet. A szünet után azonban folytatódtak a megpróbáltatásaik, Sané mellett Eric Maxim Choupo-Moting is eredményes volt. A Bayern így 5-0-ra ütötte ki a cseh alakulatot, és makulátlan teljesítménnyel vezeti az idei „halálcsoportot”.

Bajnokok Ligája, csoportkör, C csoport, 3. forduló:
Bayern München (német)–Viktoria Plzen (cseh) 5-0 (3-0)
gólszerzők: Sané (7., 51.), Gnabry (13.), Mané (21.), Choupo-Moting (59.)

Izgalmakban a másik kora esti meccsen sem volt hiány. Tizenöt perc késéssel indult a találkozó, mert a Sporting csapatbusza dugóba került Marseille-ben. Ez nem zavarta meg a portugálokat, Trincao már az első percben kijátszotta a hazai védelmet, és előnyhöz juttatta a csapatát. Az Olympique Marseille viszont a következő félórában három góllal válaszolt, és ezzel el is döntötte a három pont sorsát. De mivel ezek voltak a franciák első pontjai, továbbra is a D csoport utolsó helyét foglalják el, a Sporting hat ponttal vezeti azt.

Bajnokok Ligája, csoportkör, D csoport, 3. forduló:
Olympique Marseille (francia)–Sporting Lisboa (portugál) 4-1 (3-1)
gólszerzők: Sanchez (13.), Harit (16.), Balerdi (28.), Mbemba (85.), ill. Trincao (1.)
kiállítva: Adan (23., Sporting)

 

Borítókép: Hengerelt a Bayern (Fotó: AFP/DPA/Sven Hoppe) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.