Szoboszlai megfújta a harci kürtöt Lipcsében

Szoboszlai Dominik, az RB Leipzig magyar válogatott középpályása szerint még semmi nincs veszve a csapat számára a Bajnokok Ligája csoportkörében, amelynek harmadik fordulójában szerda este a skót Celtic együttesét fogadják a lipcseiek.

Forrás: MTI2022. 10. 04. 16:57
null
FBL-GER-BUNDESLIGA-LEIPZIG-DORTMUND Fotó: RONNY HARTMANN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 21 éves játékos a lipcsei klub keddi sajtótájékoztatóján azt mondta, bár egyelőre nem sikerült pontot szerezniük a főtáblás küzdelmek során, még mindig megvan az esélyük arra, hogy a nyolcaddöntőbe jussanak, és – mint fogalmazott – természetesen ez is a céljuk.

– A BL-ben futballozni mindig nagy megtiszteltetés, és ahogyan a csapatunkat ismerem, a Celtic ellen is mindent beleadunk majd, egymást segítve és egymásért is küzdve – jelentette ki a középpályás, aki szerint a Sahtar Doneckkel szemben 4-1-re elveszített első csoportmeccsük óta sikerült fejlődniük, érettebben és változatosabban játszanak. 

– Ugyanakkor nem akarok túl sokat beszélni arról, ami korábban volt. Tanultunk a Sahtartól elszenvedett vereségből, szerdán pedig százszázalékos teljesítményt kell nyújtanunk. Fontos, hogy mindenki a legjobb tudása szerint játsszon, és egymásért is küzdjünk, mert akkor az eredmények is jönni fognak – mondta Szoboszlai. A futballista arról is beszélt, hogy a szeptember elején vezetőedzőnek kinevezett Marco Rose stílusa nagyon közel áll hozzá, valamint köszönetet mondott azért, hogy az új tréner eddig minden tétmérkőzésen a kezdőcsapatba jelölte.

– Szeretném, ha ez folytatódna, ezért minden nap nagyon keményen dolgozom, és igyekszem a lehető legjobb teljesítményt nyújtani mind az edzéseken, mind pedig a meccseken – fogalmazott Szoboszlai.

A Bajnokok Ligája F csoportját a címvédő Real Madrid vezeti hat ponttal, második a Sahtar néggyel, harmadik a Celtic eggyel. A Leipzig–Celtic mérkőzés szerdán 18.45 órakor kezdődik, a következő fordulóban, jövő kedden pedig a skótok fogadják a német csapatot Glasgow-ban.

Borítókép: élvezi a nemrég kinevezett új lipcsei edző bizalmát (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.