Reagált a Manchester United Cristiano Ronaldo botrányinterjújára

Közleményben reagált a Manchester United a Cristiano Ronaldo nagy botrányt keltő interjújában elhangzottakra, melyben többek közt azt állította, hogy elárulták őt az Old Traffordon. Angliai sajtóhírek szerint per lehet az ügy vége, Ronaldo pedig aligha ölti magára többször a csapat mezét.

Magyar Nemzet
2022. 11. 18. 15:18
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szűkszavúan, de annál többet sejtetően reagált a Manchester United botrányt keltő interjújára. „A Manchester United megtette a megfelelő lépéseket Cristiano Ronaldo legújabb interjújára reagálva. További megjegyzést nem kívánunk hozzáfűzni, amíg a folyamat nem zárul le” – írta az angol klub a hivatalos oldalán.

Már ebből lehet következtetni arra, amit a The Guardian a témával foglalkozó cikkében meg is erősít: a Manchester United vélhetően beperelte Ronaldót az interjúban megfogalmazott súlyos állításai miatt.

„Életem legnehezebb időszaka ez. Úgy érzem, elárult a Manchester United, és mindenért én lettem a hibás” – fogalmazott Ronaldo a Pierse Morgannek adott, elhíresült interjúban, és egyenként is beszél azokról a menedzserekről, akikkel együtt dolgozott, amióta visszatért tavaly nyáron az MU-hoz. Ralf Rangnickról azt sem tudta, hogy kicsoda, a jelenlegi menedzsert, Erik ten Hagot pedig képtelen tisztelni, mert szerinte a holland sem tiszteli őt.

A The Guardian úgy tudja, hogy a klub ügyvédi csapatot állított fel, amely gyors megoldást keres a Ronaldo-ügy rendezésére, és állítólagos szerződésszegés miatt perbe fogják a portugál klasszist. Ez egyben azt is jelenti, hogy Ronaldo soha többet nem játszik a Manchester United mezében, és már utasították is arra, hogy a katari vb után – melyen a portugál válogatottal vesz részt – ne térjen vissza az MU edzőközpontjába.

Ronaldo heti 500 ezer fontot kereshet az MU-ban, a szerződése jövő nyáron jár le. A 37 éves játékos már idén nyáron távozni akart, mivel a manchesteriek nem szerepelnek a Bajnokok Ligájában, de egyik vele szóba hozott klub sem tett érte nyerő ajánlatot. Ronaldo az első manchesteri korszakában lett világklasszis, akkor nyerte meg először a BL-t és érdemelte ki először az Aranylabdát. Összesen 346 meccsen viselte a csapat mezét – nagy valószínűséggel nem lesz 347.

Borítókép: Cristiano Ronaldo már a válogatottal készül (Fotó: Reuters/Miguel Vidal)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.